Tanık polis, 9 yıllık meslek hayatında köprüde 450 intihar vakasıyla karşılaştığını, ancak müzakere ettiği şahıslar içinden atlayan ilk kişinin Erol Çetin olduğunu söyledi.
 
15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde intihar eden Erol Çetin isimli şahsa “atla” dedikleri öne sürüldüğü gerekçesiyle haklarında 10’ar yıla kadar dava açılan Hülya Uysal ve Merve Özocak’ın yargılandığı davada Çetin’i vazgeçirmeye çalışan polisler tanık olarak dinlendi.
 
İstanbul 66’ıncı Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Merve Özocak katılırken diğer tutuksuz sanık Selam Uysal’ı avukatı temsil etti. Duruşmada Erol Çetin’in ailesi ile avukatı da hazır bulunurken, Çetin’i intihardan vazgeçirmeye çalışan müzakereci polis ile köprünün büro amir vekili tanık olarak dinlendi.
 
 “Atla şerefsiz diye bağırdılar”
  15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde 9 yıldır baş polis olarak görev yaptığını belirten tanık polis Aydın Alişan, olay günü Erol Çetin ile müzakere edenin kendisi olduğunu söyledi. Çetin’e ilk yaklaştığında stres seviyesinin çok yüksek olduğunu dile getiren tanık Alişan, “Stres seviyesi düşünce Çetin ile konuşmaya başladım. Aramızda 1-1,5 metre mesafe vardı. Çetin ile 35-40 dakika müzakere ettim. Trafik yavaşlamıştı. Sonra gri bir transporter aracından ‘Atla şerefsiz, O.Çocuğu’ diye bağıran iki kadını gördüm. Biri önde biri arkada oturuyordu ve camları açıktı. Bunun üzerine Çetin, “Atla ha” diyerek kendini köprüden aşağıya bıraktı. Olayın ardından Merve Özocak ve Selma Uysal hakkında köprüdeki karakolda işlem yaparken, Uysal ‘Bir boşboğazlık ettik niye işlem yapıyorsunuz?’ dedi. Kadınların bulunduğu aracı süren şahsın ise ‘Söylediler ağabey ne diyeyim ben’ şeklinde konuştuğunu duydum” dedi.
  
 “Bu zamana kadar konuştuğum ancak atlayan ilk şahıs Erol Çetin’dir”
  Tanık Alişan, sanık avukatlarının sorusu üzerine, 9 yıllık meslek hayatında köprüde 450 civarında intihar vakasıyla karşılaştığını belirterek, “Köprüye çıkan şahısların yüzde 99’u atlamak niyetinde olur. Direkt atlamayan şahıslara, potansiyel olarak köprüden indirilebilecek şahıslar olarak bakarız. Bu zamana kadar konuştuğum ancak atlayan ilk şahıs Erol Çetin’dir” ifadelerini kullandı.
 
 “Köprüye çıkan şahıslar, kalabalıktan kötü etkilenir”
  Alişan’ın ardından 15 Temmuz Şehitler Köprüsü büro amir vekili Mehmet Ali Demir tanık olarak dinlendi. Tanık Demir, olayın kendilerine bildirilmesi üzerine, müzakereci polis Aydın Alişan ve bir şoförle birlikte olay yerine gittiklerini söyleyerek, “Gider gitmez arkadaşımız Aydın Alişan müzakereye başladı. Ben de kalabalığı uzaklaştırmaya çalıştım. Köprüye çıkan şahıslar, kalabalıktan kötü etkilenir. Şahsın adını öğrendikten sonra merkeze bildirdim. Böyle vakalarda merkezden şahıs hakkında bilgiler alırız. Merkezden şahsın 4 çocuğu olduğunu öğrendim. Bu bilgileri küçük kağıtlara yazıp müzakereciye verdim. Şahısla 30-35 dakika müzakere gerçekleşti. En son Aydın Alişan’ın söz konusu transporteri göstererek yakalamamızı söylemesi üzerine trafikçi arkadaş gereğini yerine getirdi” şeklinde konuştu.
  
  Tanık dinlenmesine devam edilecek
  Ara kararını açıklayan mahkeme, duruşmaya katılmayan tanık Reşit Çalışkan hakkında zorla getirme kararı çıkardı. Diğer tanıkların bir sonraki duruşmada hazır edilmesi için ilgili yerlere yazı yazılmasına karar veren mahkeme, duruşmayı Mayıs ayına erteledi.
  
  İddianameden
  İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 8 Mart 2016’da 15 Temmuz Şehitler Köprüsü korkuluklarına çıkan Erol Çetin isimli şahsın indirilmesi için ikna çalışmaları sürdüğü esnada, Hülya Uysal ve Merve Özocak isimli 2 kadının araçlarıyla köprüden geçtikleri ve Çetin’e “Atlasana ulan O. Ç." diyerek küfür ettikleri öne sürülüyor.  Bunun üzerine Çetin’in “Atla he, atla" diyerek kendisini boşluğa bırakıp intihar ettiği ifade edilen iddianamede, maktül Çetin’in daha önce de intihar girişimlerinde bulunduğu ancak vazgeçirildiği belirtiliyor.  Savcılık talimatıyla olay günü gözaltına alınan ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Uysal ve Özocak’ın “intihara teşvik” suçundan 4'er yıldan 10'ar yıla kadar hapsi isteniyor.

kaynak:haber7