Gaziantep'te hurdacıların başı, çöpten çıkan FETÖ kitapları nedeniyle dertte. Ayet ve hadislerin bulunduğu kitapları çöpte bırakamayan hurdacılar, getirdikleri iş yerinde yakarak imha ediyor.

"1,5 TONA YAKIN FETÖ KİTABI TOPLADIK"

Hurdacı Arif Marangoz, 1,5 tona yakın FETÖ yayınlarına ait kitap topladıklarını belirterek, "Biz hurdacılıkla uğraşıyoruz. Çöp ve konteynerlerden kağıt topluyoruz. Buradan geçimimizi sağlıyoruz. Çöp toplarken son günlerde atılan bazı kitaplar bizi üzüyor. Bunların içinde Kuran-ı Kerim ve hadis kitapları da var. Bunlar FETÖ'ye ait yayın evinin kitapları, sıkıntılı olduğu için insanlar tarafından çöpe atılıyor. Hemen hemen gittiğimiz her çöpten çıkıyor" dedi.

YAKARAK İMHA EDİYOR

Buldukları kitapları çuvallara doldurarak iş yerine getirdiklerini belirten Marangoz, geri dönüşüme göndermekten çekindiklerini ifade etti. Marangoz, tek çare olarak kitapları yakarak imha ettiklerini vurgulayarak, "Bizi mağdur eden bu kitapları, bulduğumuz yerlerde çuvallara doldurarak, iş yerimize getiriyoruz. Burada ise yakarak imha ediyoruz" ifadelerini kullandı.

"BU TÜR KİTAPLARI ÇÖPE ATMAYIN"

Hurdacı Marangoz, bu tür kitapları çöpe ve yerlere atmak yerine yakılarak, imha edilmesi çağrısında bulundu. Arif Marangoz, "Bizim halkımızdan istediğimiz bir şey var, Allah'ın ayetlerini çöplere atmasınlar. Eğer ki bu kitapların, yayın evlerinin sakıncalı olduğunu düşünüyorsanız, bunları ya ilgili makamlara teslim edin ya da yakarak imha edin. Bu tür kitapları çöpe atmayın. İnsanların bu konuda daha duyarlı olmasını istiyoruz" dedi.

Kaynak:Haberler.com