TFF 1. Lig’de son 6 maçını kaybetmeyen, 4 galibiyet 2 beraberlik alan Samsunspor, bu hafta Cumartesi günü oynayacağı Şanlıurfaspor maçı hazırlıklarına ara vermeden devam etti. Nuri Asan Spor Tesisleri’ne yapılan Samsun’daki son antrenmanda maçta oynayan futbolcular özel program dahilinde toparlanma antrenmanı yaparken, maçta oynamayan ve az süre alan futbolcular ise normal çalışmalarını sürdürdüler.

ÖZKÖYLÜ: ŞANLIURFASPOR MAÇININ ÖNEMİNİ BİLİYORUZ
Antrenman öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Teknik Direktör Osman Özköylü, “Balkesirspor maçında ligdeki en önemli galibiyetlerden birisini aldık. Ligdeki galibiyetlerin hepsi çok önemli. Bu hafta kapanış maçında rakiplerimizin de puan kaybetmesinden sonra alınan 3 puan daha büyük anlam taşıyordu. Bu bizde biraz stres de oluşturdu. Kazanma mecburiyeti ve hafta içerisinde olan olaylar biraz gerginlik oluşturdu. Çok önemli bir maçı hasarsız bir şekilde atlattık. Balıkesirspor’un kazanmak zorunda olması ve verdiği mücadele maçı zor hale getirdi. Her şeye rağmen büyük bir mücadele ortaya koyduk. Bu maç diğer maçlara nazaran çok daha büyük bir mücadeleye sahne oldu. Şu anda 3 puanın mutluluğunu ve keyfini yaşıyoruz. Çok büyük bir yorgunluk yaşadık. Çok kısa bir süre içerisinde Şanlıurfaspor maçına hazırlanmak zorundayız. Şu anda oyuncularımız ciddi şekilde yıpranmış durumdalar. Toparlanmaları biraz zaman alacak. Maça kadar onları toparlamaya çalışacağız. Bu süreçte antrenman yapma şansımız da yok. Sadece maçta oynamayan ya da kadroda olmayan arkadaşlarla antrenman yapabileceğiz. Diğerlerini ise tamamen toparlamaya dönük antrenmanlarla Cumartesi gününe hazırlamaya çalışacağız. Yarın yolculuğumuz var. Yarın hiç antrenman yapmayacağız. Bu biraz olsun toparlanmamıza yardımcı olacak. İnşallah Şanlıurfaspor maçına iyi bir şekilde çıkacağımıza inanıyorum. Maçın önemini hepimiz biliyoruz. Rakibimiz olan takımlardan bir tanesi. İnşallah oradan istediğimiz sonucu alarak çalışacağız” dedi.

'MÜMKÜN OLDUĞUNCA ÇOK PUAN ALMAK İSTİYORUZ'
Üst üste çıkılacak 3 kritik maç sonrası lige nokta koyulur mu ? sorusuna cevap veren Özköylü, “Bence bu 3 maçla lige nokta koyamayız. Önümüzde 8 tane daha maç var. Bu 3 maçı oynadığımız zaman hala 5 maçımız kalıyor. Ondan sonraki süreçte ise Ümraniyespor, Eskişehirspor, Giresunspor ve Göztepe gibi şampiyonluk yarışı içerisinde olan takımlarla oynayacağız. Bu da tabii ki için ne kadar zor olduğunun bir göstergesidir. O yüzden bu süreçte mümkün olduğu kadar çok puan almak istiyoruz. Rakiplerimizin önünde yer almaya devam edelim istiyoruz. İnşallah bunu başarabilirsek, bahsettiğimiz zor süreçten biraz daha rahat maçlar oynayabilecek puanları yakalamak istiyoruz” diye konuştu.