1 Nisan şakasının tarihi 1564 yılına dayanmaktadır. 1564 yılında Fransa Kralı IX. Charles, yıl başlangıcı olarak Ocak ayının 1. Gününe almıştır. Daha önceleri Avrupa’da yaygın bir şekilde kullanılan yıl başlangıcı 25 Mart’tı. O zamanlarda var olan iletişim koşulları sebebiyle Charles tarafından alınan bu karar pek fazla yaygınlık göstermedi. Bu haberi duyanlar protesto amacı ile eski adetlerini yapmaya devam ettiler. Daha sonra ise 1 Nisan tarihinde bir parti düzenlediler. Diğerleri ise onları Nisan aptalları olarak adlandırdılar. 1 Nisan’a “aptallar günü” adını koydular. 1 Nisan’da herkese sürpriz hediyeler verip, gerçek olmayan haberler ürettiler. Yıllar geçtikten sonra Ocak ayının yılın ilk ayı olmasına alışıldığı zaman dahi Fransızlar 1 Nisan gününü kültürlerinin bir parçası olarak görüp bunu kültürü devam ettirdiler. İletişim kanallarının da giderek gelişmesiyle birlikte bu şaka tüm dünyaya yayılmıştır.

KİBRİT KUTUSUNDA TÜYLÜ CİSİM

Bir adet kibrit kutusunun içine siyah ve küçük bir iplik yumağı koyun. Buna ince ve ilk bakışta görülmesi zor olan bir sicim bağladıktan sonra alttan çevirerek kibrit kutusunun en uzak köşesine bant kullanarak yapıştırın. Kibrit kutusunu açtığınız sırada ip yumağı çekilecektir. Böylece yumak kutudan fırlayan tuhaf bir böcek hissi verir. Bu şakayı böceklerden hoşlanmayan arkadaşlarınıza yaparsanız onları ürküteceğiniz kesin. Dilerseniz yumak iç kısımdan kutuya takılmaması için kutunun köşeye üçgen bir rampa kurulmasında fayda var.

PÖRTLEYEN MANDALİN

Bir adet mandalinanın alt kısmından para büyüklüğünde küçük bir kapak açın. Kapak daha sonra yerine yerleştirileceği için bu kesimin dikkatli bir şekilde yapılması gerekmektedir. Bu delikten içerideki etli meyve kısmi çay kaşığı ya da bir başka şey yardımıyla çıkartılır. İçerideki boşluğa un, reçel ya da mayonez gibi şeyler doldurulur. Kapak uygun bir şekilde yapıştırılır. Bunu yaparken örneğin turuncu bir iplik gibi ilk bakışta belli olmayacak türden şeyler kullanılmalıdır. Böylece mandalina soymak için eliyle basınç uygulayan kişi bu basınç ile meyvenin pörtleyip içinin dışına çıkmasıyla şakalanmış olacaktır.

KUSMA

Bu şakayı yapmak isteyen kişiler öncelikle melemen yapmalıdır. Ardından melemenin soğuması beklenmelidir. Daha sonra ise şeker poşetine melemen koyulur. Bu melemen poşetini cebinize sakladıktan sonra kalabalık bir ortama girilir. Daha sonra da midesi bulanan biriymiş gibi davranılır. Beraberinde de çaktırmadan kusma numarası yapılır. Etraftaki insanların size yöneldiğini gördüğünüz takdirde ise melemeni elinizde yemeye başlarsınız. Elbette bu oldukça iğrenç bir şaka, dikkatli olun başkalarını kusturabilirsiniz!

PATATES LOKUM ŞAKASI

Bu şaka için öncelikle patatesleri lokum boyutunda küp küp kesmeniz gerekiyor. Daha sonra küp küp kesilmiş patatesleri una bulayarak bir lokum havası vereceksiniz. Bu şakanın daha çok işe yaramasını istiyorsanız dilerseniz fındık, fıstık ya da ceviz ile patates lokumunuzu süsleyebilirsiniz.

SPREY KUTUSU

Bu şakayı yaparken elinize bir sprey kutusu almalı ve içini suyla doldurmalısınız. Daha sonra arkadaşınızın ya da hocanızın yanına giderek yanında hapşuruyormuş gibi yaptıktan sonra aynı anda da spreyi sıkın. Bakalım ne olacak? Bu şakayı hocanıza yapmadan önce bir kez daha düşünmenizi tavsiye ederiz!

Kaynak:Vatan