Almanya'da bir Türk vatandaşı, Türk istihbarat kaynaklarına PKK'lılarla ilgli bilgi sağladığı gerekçesiyle gözaltına alındı. Savcılık, 31 yaşındaki Türk vatandaşı M.S'nin Hamburg'da gözaltına alındığını duyururken, evinde arama yapıldığı bildirildi.
ŞÜPHELER BULUNDU

Federal Savcılık'tan yapılan açıklamada, bu şahsın Almanya'daki PKK'lıların yaşadığı yerler, bağlantıları ve siyasi faaliyetleriyle ilgili Türk İstihbarat Ajansı'na bilgi verdiği yönünde güçlü şüpheler bulunduğu belirtildi.
31 yaşındaki Türk vatandaşının Cuma günü Almanya Federal Adalet Mahkemesi'ne çıkartıldığı ve hakkında tutuklama kararı verildiği belirtildi. Savcılık açıklamasında, zanlının Almanya'da yaşayan PKK'lıların adresleri, iletişim içinde oldukları kişiler ve siyasi faaliyetleri ile PKK'lılara ait dernek ve kuruluşlara ilişkin bilgileri Türk istihbarat birimlerine aktarmakla suçlandığı ifade edildi.
DAHA ÖNCE DE BENZERİ YAŞANMIŞTI

Tutuklama kararı çıkarılan şahsın ne kadar süredir Almanya'da olduğuyla ilgili bir bilgi paylaşılmadı. 2014 yılında Almanya'da 3 Türk, Türk istihbaratına PKK'lılarla ilgili bilgi taşıdıkları iddiasıyla gözaltına alınmıştı.