Yozgat İl Müftülü ve Gençlik Merkezi Müdürlüğü tarafından ortaklaşa organize edilen Kur’an Kursları Arası Bilgi Yarışması finali düzenlendi.
Gençlik Merkezi Müdürlüğü Salonunda düzenlenen bilgi yarışmasına Yozgat İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, Gençlik Merkezi Müdürü Ali Sapmaz, İş Adamı Osman Şahin, Yozgat Graft Torba Genel Müdürü Recep Şakı, Kur’an Kursu hocaları, kursiyerler katıldı.
Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda Yarışma öncesi bir konuşma yapan Yozgat İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV) efendimizin, insanlığı hakka davet eden, alçak gönüllü, yumuşak kalpli, söz, ibadet, ahlak ve davranışlarıyla ümmetin hem önderlik eden hem örneklik eden bir peygamber olduğunu belirterek, “O, kendinden önceki bütün peygamberleri tasdik eden bir mühürdür. Peygamberler zincirinin son halkasıdır. O’nunla din kemale ermiştir, İslam mükemmel bir din olarak kemale ermiştir. Yine Hz. Muhammet SAV efendimiz ile güzel ahlak tamama ermiş, ahlak kemale ermiştir. Boş bırakılmış gönül tahtımızı gelişigüzel kimselere işgal ettirmiş insanların, O’nun yol göstericiliğine ihtiyacı vardır. Bugün gönül tahtının gelişi güzel kimselere işgal ettirmiş insanların O’nun sevgisine, O’nun aşkına ihtiyacı vardır. Onu sevmeye O’nunla kainatı ve insanı sevmeye her zamankinden daha çok muhtacız. Tükenen kuruyan, yürekleri, Hz. Muhammet (S.A.V.) efendimizin rahmeti ile üzerimize yağan sağanak sağanak rahmetiyle yeninden dirilmeye, yeniden ıslanmaya o rahmet dolu soluğa ihtiyacımız var. İnsana bakışımız çok değişmiştir. O’nun rahmet yüklü bakışına ihtiyacımız var. O’nun kardeşlik, akrabalık, aile hayatı, annelik, babalık, çocuklar gibi ilişkiler ağını yeniden kurmaya, oluşturmaya çok ihtiyacımız var” dedi.
Daha sonra konuşan Gençlik Merkezi Müdürü Ali Sapmaz’da , bütün katılımcılara teşekkür etti.
Kur’an kursları arasında düzenlenen bilgi yarışmasında 7 Kur’an Kursu yarıştı. Yarışma sonunda Naciye Afet Şahin Kur’an Kursun’danr Tuba Uğur birinci, Eyüp Sultan Kur’an Kursu’ndan Fatma Bolat ikinci, Merkez Kur’an Kursu’ndan Ayşe Türkoğlu üçüncü Köseyusuflu Köyü Kur’an Kursun’dan Asiye Çelik dördüncü oldu. Dereceye giren Kursiyerler İş Adamı Osman Şahin tarafından birer tablet bilgisayar ve altın ile ödüllendirildi.