Keçiören Belediyesi yaptığı çalışma ile cadde ve sokakları, görüntü kirliliğine ve sağlık sorunlarına neden olan hurda araçlardan arındırıyor.
Keçiören’in değişik cadde ve sokaklarına gelişigüzel bir şekilde terk edilen, madde bağımlısı insanların ve başıboş hayvanların mesken tuttukları plakasız hurda araçlar, Keçiören Belediyesi’ne bağlı Zabıta Müdürlüğü ekiplerince bulundukları yerden kaldırılıyor.
Halk sağlığının hey şeyden önemli olduğunu vurgulayan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Nüfusu 850 bin olan ilçemizin cadde ve sokaklarına adeta çürümesi için terk edilerek görsel ve fiziksel kirliliğe neden olan, özellikle de çocuklarımız için çok büyük bir tehlike arz eden, mahalle sakinlerinin de şikayetlerine neden olan hurda araçları, Zabıta Müdürlüğümüz bünyesinde oluşturulan ve mahalle muhtarlarının da dahil olduğu bir komisyon nezaretinde, bulundukları yerden kaldırarak Ovacık’ta bulunan hurda araç park alanına çekiyoruz” dedi.
Zabıta Müdürlüğü’ne gelen tüm şikayet ve ihbarların anında değerlendirildiğini belirten Başkan Ak, “Halkımızın sağlığını ve yaşam koşullarını tehdit edecek olaylara müsaade etmiyoruz, bu gibi olaylara anında müdahale ediyoruz. Zabıta ekiplerimizin denetim ve kontrolleri 24 saat kesintisiz sürüyor. Vatandaşlarımız 24 saat hizmet veren 361 06 06 numaralı telefonları arayarak, bu ve bunun gibi şikayet ve ihbarlarını bildirebilirler” diye konuştu.