ANTALYASPOR Kulübü Başkanı Gültekin Gencer, Beşiktaş karşılaşmasının hakemi İlker Meral'a tepki gösterdi, "Yeni stadımızın açılış maçına gölge düşürdü. Sarı kartlarını bir kenara koysun, kırmızı kartı kendine göstersin, hakemliği bıraksın" dedi.
Antalyaspor'un 33 bin kişilik güneş enerjili yeni stadı Antalya Arena'daki ilk maçında Beşiktaş'a 5-1 yenilmesinin ardından hakem İlker Meral'e tepkisini sert sözlerle dile getiren Başkan Gültekin Gencer, şunları söyledi:
"Hakem, maçın 3'üncü dakikasına kadar 2 futbolcumuza, sarı kart gösterdi. Futbolcumuza faul yapılmasının ardından gelişen atakta Beşiktaş'ın 2'nci golünü attı. Önemli bir maçta, maça yakışmayan, futbolla alakası olmayan bir hakem, yarına kadar hakemliği bırakması gereken bir hakem. Biz hakemlerin kişiliğine bir şey demiyoruz. Açık ve net bir şekilde gözü önünde 50 santimetre şortu çekilerek ceza sahasında düşürülen Eto'o'ya itirazı sonrası sarı kart gösterdi. Sarı kartlarını bir kenara koysun, kırmızı kartı kendine göstersin, hakemliği bıraksın. Türk futbolu, kaybolmuş seyir zevkini kazandırmak için emek verenlerin emeğini çalmaya çalışan bu kişilere teslim edilmemeli. Futbolu soğutmayacak, sevdirecek hakemlerin görevlendirilmesi lazım, yoksa futbolumuz bir adım ileri gitmez. Hakemler art niyetli değilse, hakemliği bilmiyor. Biz MHK başkanı, Antalyalı olduğu için sesimizi çıkarmadık ama her şey bir yere kadar. Yenilmek ayrı, verilen kararların tartışılması ayrı bir olay. Hakem açılış maçına gölge düşürdü."

FOTOĞRAFLI