Katıldığı U22 Avrupa Boks Şampiyonası’nda elde ettiği 2’ncilik derecesiyle gümüş madalyanın sahibi olan Ispartalı Milli Boksör Sema Çalışkan ve Antrenörü Melih Şah Sarıca Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Akif Aslan’a teşekkür ziyaretinde bulundu.

Romanya’da gerçekleştirilen U22 Avrupa Boks Şampiyonası’nda 64 kilogram sıkletinde katılan Ispartalı Milli Boksör Sema Çalışkan, Avrupa 2’ncisi olarak gümüş madalyanın sahibi oldu. Milli sporcumuz Sema Çalışkan ve Antrenörü Melihşah Sarıca, Isparta Belediyesi’ni ziyaret etti. Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Akif Aslan tarafından kabul edilen Çalışkan’a, başarısından dolayı altın hediye edildi.

Bir sonraki şampiyonada hedef altın madalya

Bir sonraki Avrupa Şampiyonası’na büyük bayanlar kategorisinde katılacağını kaydeden Ispartalı Milli Boksör Sema Çalışkan, “Orada da altın madalyayı hedefliyorum. Bu sene yoğun geçiyor. Başlangıcı U22’de Avrupa Şampiyonası ikincisi olarak yaptım. Gönül isterdi ki şampiyon olarak geleyim ama ikincilikte kaldım. Mayıs ayında Polonya’da yapılacak olan büyük bayanlar Avrupa şampiyonasına katılacağım. Hedefim büyük bayanlarda altın madalya almak, ülkeme ve ilime bir kez daha madalya kazandırmak. Dünya Şampiyonası ardından hemen Akdeniz oyunları var. Hedefim 2020 olimpiyatları. Ülkeme olimpiyat madalyası kazandırmak istiyorum. Isparta halkından ve belediye başkanımızdan, yetkililerden destek bekliyorum” dedi.

Antrenör Sarıca: “Isparta ve Türk halkını en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz”

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın maddi ve manevi olarak her zaman yanlarında olduklarını söyleyen Antrenör Melihşah Sarıca da, “Isparta ve Türk halkını en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. Bayrağımızı göndere çekmeye çalışıyoruz, bunun için uğraş veriyoruz. Sizler de yanımızda olduğunuz için çok teşekkür ediyoruz. Bu turnuvada da takım halinde şampiyon olduk. Bundan sonraki turnuvalarda da hem Sema, hem Türk milli takımı olarak sizlere yine bu gururu yaşatıp tekrar yanınıza gelmeye çalışacağız” şeklinde konuştu.

Başkan Yardımcısı Aslan: “Polonya’da da kendisinden başarı bekliyoruz”

Ispartalı Milli Sporcu Sema Çalışkan ve Antrenörü Melihşah Sarıca’yı, belediyede ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyetini dile getiren Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Akif Aslan, “Sema kardeşimizin hemşehrimiz olması dolayısıyla kendisiyle ayrı bir daha gurur duyduk. Genç arkadaşlarımızın göğsümüzü kabartan başarıları hepimizin her zaman karşılaşmak istediği şey. Polonya’da da kendisinden başarı bekliyoruz. Dünya Şampiyonasında da aynı başarılarının devam edeceğini biliyoruz. Bu başarısından dolayı sporcumuz Sema Çalışkan’ı ve kendisini yetiştiren Antrenörü Melihşah Sarıca’yı kutluyoruz. Başarılı sporcularımızın, antrenör arkadaşlarımızın, kulüplerimizin belediye olarak her zaman yanlarında, maddi manevi desteğimizi vermeyi taahhüt edebiliyoruz. Bundan sonraki spor hayatlarında büyük başarılar temenni ediyoruz. Allah yollarını açık etsin” görüşlerinde bulundu.