Cihan KAYA / ORTACA (Muğla) ()- MUĞLA'da sağanak yağış nedeniyle Ortaca, Köyceğiz ve Dalaman İlçeleri'nde bazı çay ve dereler taşarken, vatandaşlar da şehir merkezlerinde zor anlar yaşadı. Ortaca İlçesi'nde etkili olan sağanak nedeniyle yollarda su birikintileri oluştu, tarım arazileri sular altında kaldı.

Dalaman Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre son 24 saatte metrekareye Muğla bölgesine 62,4 kilogram yağış düştü. Yağış nedeniyle çarşı merkezindeki yollar, bazı evlerin bahçesini ve tarım arazilerini su bastı, trafikte aksamalar yaşandı. Atatürk Bulvarı, Cumhuriyet Caddesi, Akasyalar Caddesi, Soğukkuyu Sokak'da su birikintileri oluştu. Su altında kalan yollardan geçemeyen vatandaşlar yetililerden duyarlı olmalarını ve su biriken cadde ve sokaklarda önlem almalarını istedi. Aşırı yağışların yol açtığı çukurlar nedeniyle seyir halindeki araçlar güçlükle ilerledi.

Dalaman'da Elçik,Taşdibi,Taşbaşı, Çalardı Mahalleleri, Köyceğiz'de ise Otmanlar, Kavakarası Mahalleleri'nde çay ve derelerin taşması sonucunda tarım arazileri sular altında kaldı. Etkili yağışlar nedeniyle şehir merkezi ve Muğla- Fethiye Kara yolunda maddi hasarlı ve yaralanmalı trafik kazaları meydana geldi. Kavşaklarda önlem alan trafik ekipleri sürücüleri yağış nedeniyle dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu. Yetkililer, yağışların etkisini artırarak yarın (Çarşamba) da devam edeceğini bildirdi.

FOTOĞRAF