Bursa’nın Gürsu ilçesine yeni okullar yapılacak.

Gürsu’da uygun okul alanı tespit etmek maksadıyla Kaymakam Mehmet Makas ile incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Mustafa Işık, “İlçemizdeki yeni okul ihtiyacını gidermek istiyoruz. Okulların inşa edileceği alanları araştırıyoruz” dedi.

DSİ’ye ait arazileri DSİ Bölge Müdürlüğü yetkilileriyle birlikte inceleyen Başkan Işık, “İğdir ve Cambazlar arasında yer alan DSİ’ye ait 140 dönümlük alan ve Büyükşehir Belediyesi ‘ne ait halin olduğu 40 dönümlük arazi değerlendirilerek bir eğitim vadisi oluşturulmasını planlamaktayız. Arazilerin tahsis edilmesine yönelik çalışmalar başlatıldı, inşallah ilçemizde bir eğitim vadisi inşa edeceğiz” dedi.

Başkan Işık, Gürsu Jandarma Komutanlığı’na ait alanda oluşturulacak iki okul için İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu ile de birlikte yer tespitinde bulundu. Gerekli protokollerin imzalanarak Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilecek 10 dönümlük alanaa 32 derslikli iki okul inşa edilecek.

Ayrıca İstiklal ve Zafer mahallelerinde de belirlenen alanlara okul yapılması için çalışmalar devam ediyor. İlçe Emniyet Müdürlüğü yanında anaokulu inşaatı başlamış durumda.