İzmir’in yeni nesil devlet üniversitesi sloganıyla öğrencilerine uluslararası standartlarda eğitim verme hedefiyle emin adımlarla ilerleyen İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, 2015 ÖSYS sonuçlarına göre birçok bölümde, öğrencilerin en çok tercih ettiği üniversiteler arasında ilk ona girmeyi başardı.
Öğrencilerin tercih etme oranlarına bakıldığında ise İKÇÜ bünyesinde yer alan 31 bölümün tercih edilme oranı yüzde yüz olarak gerçekleşti.
İLK ÜÇTE 3 MÜHENDİSLİK BÖLÜMÜ
Araştırma odaklı fırsatları, Laboratuvar imkânları, İngilizce eğitim prensibiyle dikkat çeken İKÇÜ Mühendislik Fakültesi bu yılda öğrencilerin tercih sıralamasında yukarılardaydı.
Biyomedikal Mühendisliği Bölümü 18 devlet üniversitesi arasında 2.sıradaki yerini alırken; Harita Mühendisliği Bölümü 21 üniversite arasında üçüncü sıraya yerleşti. Malzeme Bilimi ve Mühendisliği’nde 11 devlet üniversitesi arasında üçüncü, Mekatronik Mühendisliği 54 üniversite arasında beşinci tercih edilen oldu.
Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Turizm Fakültesi Diş Hekimliği, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinin yanında; Sağlık Hizmetleri MYO bünyesinde yer alan bölümler Türkiye’de en çok tercih edilen 10 üniversite arasına girdi.
İŞTE İLK ONDAKİ BAŞARI SIRALAMASI
Turizm Rehberliği 16 üniversite arasında dördüncü,
Mekatronik Mühendisliği (İng.) 54 üniversite arasında beşinci,
Turizm İşletmeciliği (İng.) 50 üniversite arasında beşinci,
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İng.)20 üniversite arasında beşinci,
Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi 39 üniversite arasında altıncı,
Sağlık Hizmetleri MYO Fizyoterapi 31 üniversite arasında altıncı,
Sağlık Bilimleri Beslenme ve Diyetetik 11 üniversite arasında altıncı,
Diş Hekimliği (İng.) 33 üniversite arasında dokuzuncu,
Uluslararası İlişkiler 35 üniversite arasında dokuzuncu,
Sağlık Hizmetleri MYO Yaşlı Bakımı 82 üniversite arasında onuncu sırada yer aldı.
“BU GURUR HEPİMİZİN”
Beşinci yılında birçok bölümde Türkiye’nin saygın üniversiteleri arasındaki yerini alan İKÇÜ adına açıklama yapan Rektör Prof.Dr. Galip Akhan, bu gururu yaşamalarına vesile olan tüm öğrencilere teşekkürlerini iletti. Prof.Dr.Akhan, “Bu gururu bizlere yaşatan yeni öğrencilerimize ve bu başarıda katkısı bulunan mevcut öğrencilerimiz ile akademik ve idari kadromuza teşekkürlerimizi iletiyoruz. Başarının ortak paydası çok çalışmak. İKÇÜ ailesi olarak çalışmalarımızın karşılığını görmek bizi mutlu ediyor” diye konuştu.