Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde TÜBİTAK, Kdz. Ereğli Belediyesi, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) ve Milli Eğitim müdürlüğü iş birliği ile bilim şenliği düzenlendi. 4007 projenin yer aldığı şenlikte protokol üyeleri radyo yaptı.
Kdz. Ereğli ilçesinde 1. Bilim şenliği düzenlenen törenle açıldı. Ereğli sahil bandına kurulan stantlarda öğrencilerin hazırladığı buluşlar ve deneyler katılımcılara gösterildi. Açılış öncesi düzenlenen törende konuşan Kdz. Ereğli İlçe milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, bilgi teknolojileri alanında ülkeler arasındaki yarışın her geçen gün hızla arttığını belirterek, eğitimciler olarak öğrencileri bilimsel çalışmalara yönlendirerek özgüveni gelişmiş gençler yetiştirmeyi amaçladıklarını söyledi.
Ülkemizin geleceğine yön çizmede bilim ve teknolojinin çok önemli olduğunu vurgulayan BEÜ Ereğli eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar ise bilim ve teknolojiye önem veren ülkelerin başta ekonomi olmak üzere her alanda ileri gittiğini, bilime önem vermeyenlerin ise geri kaldığını dile getirdi. Bilim Şenliği’ne ev sahipliği yapan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’a teşekkür eden Azar konuşmasında bilimsel noktada tarihsel süreçte yaşanan gelişmelerden örnekler verdi.
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ise geleceğin mimarı gençlerin bilim ve teknolojiye yönlendirmenin önemine değinerek geleceğin uzak değil çok yakın olduğunu söyledi. Uysal bilim şenliğine destek veren TÜBİTAK, Bülent Ecevit Üniversitesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ile şenliğe katılan öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.
Protokol üyeleri yapılan konuşmaların ardından kurulan stantların açılışını gerçekleştirdi. Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, BEÜ Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar ile Göktürk uydusunun yapımında görev alan Prof. Dr. Rahmi Güçlü radyo yaptılar. Radyoların parçalarını entegreye tek tek lehim yapan protokol üyeleri daha sonra çalıştırdıkları radyoyu dinledi. Radyo yapımını ilk tamamlayan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, radyodan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı dinlediğini söyledi.
Yaklaşık 2 gün boyunca açık kalacak olan şenlikte kurulan 22 atölyede toplam 3 bin 800 öğrenci görev aldı.