Sabah'ın haberine göre; Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmasının iş dünyası ayağına yönelik operasyonlar dün de devam etti. FETÖ'nün işadamları derneği TUSKON'a yönelik operasyon kapsamında 18 kişi hakkında ek gözaltı kararı çıkarıldı. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili Mustafa Çıkrıkçıoğlu, Taha Tekstil'in sahibi, LC Waikiki'nin küçük ortağı İsmail Hakkı Kısacık, kapatılan Osmanbey Tekstilci İşadamları Derneği Başkanı Ali Ulvi Orhan, Bank Asya'nın yönetim kurulu üyelerinden Ali Çelik, Netra Yapı Mimarlık'ın sahiplerinden Erhan Hacısalihoğlu ve Mehmet Çetin Sekizkardeş, Çözüm Hukuk Bürosu'ndan Bank Asya avukatlarından Süleyman Taşbaş, Form Yapı'nın sahibi Salih Zeki Azak ve işadamı Fatih Kolcuoğlu gibi isimlerin gözaltına alındığı öğrenildi. Haklarında yakalama kararı bulunan eski Bank Asya genel müdürlerinden Ünal Kabaca ile A101'in ortaklarından İrfan Hacıosmanoğlu'nun da aralarında bulunduğu 20 kişinin de firarda olduğu belirtildi.
 
MAL VARLIKLARINA EL KONDU
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu Başsavcıvekili İsmail Uçar koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamındaİstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah erken saatlerde Üsküdar, Bakırköy, Ataşehir ve Pendik ilçelerinde tespit edilen 10'dan fazla adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Şüpheliler 'terör örgütüne üye olmak' ve 'terör örgütüne finansal destek sağlamak'la suçlanıyor. Aralarında kadınların da olduğu şüpheliler, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Buradasağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, daha sonra Vatan Caddesi'ndeki Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Başsavcılık, işadamlarının malvarlığına el koyma kararı verdi.
 
AYDIN SERBEST BIRAKILDI
Önceki gün TUSKON'a yapılan operasyonda ise 187 kişi hakkında gözaltı kararı çıkmıştı.  Güllüoğlu Baklavaları Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Güllü ve Faruk Güllüoğlu Baklavaları Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Güllü gözaltına alınmıştı.Eroğlu Holding'in sahibi Nurettin Eroğlu'nun serbest bırakıldığı öğrenildi. A101'in sahibi Turgut Aydın ile çocukları da dün akşam serbest bırakıldı.
 
ÇIKRIKÇIOĞLU İÇİN TİM'DEN AÇIKLAMA
FETÖ operasyonunda hakkında gözaltı kararı verilen 18 kişi arasında yer alan Kayserili işadamı Mustafa Çıkrıkçıoğlu, demirçelik, madencilik, iş merkezi ve endüstriyel inşaat konularında faaliyet gösteriyor. Çıkrıkçıoğlu, TİM Başkan Vekili, Sektörler Konseyi Üyesi, Çelik Sektör Kurulu Başkan Yardımcısı ve Çelik İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyor. TİM de dün yaptığı yazılı açıklamada, "Türkiye ihracatına büyük emekleri geçen bir sanayicidir" diyerek Çıkrıkçıoğlu'na sahip çıktı.