Türkiye Karate Şampiyonası’nda, Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor sporcusu Amine Akçakmak tüm rakiplerini yenerek altın madalyanın sahibi oldu.
Amine Akçakmak, ilk turda Giresunlu rakibini 15 saniyede 9-0, ikinci turda olan milli sporcu Türkiye ikincisi Afyonlu rakibini 4-0, üçüncü turda da İzmirli rakibini 10-0 yenerek finale çıktı. Amine, finalde de karşılaştığı Bursalı rakibini 2-0 yenerek mutlu sona ulaştı. Bir süre önce Samsun’da yapılan okullar arası Türkiye şampiyonasında final maçına çıkıp ikinci olan ve şampiyonluğu kaçıran Amine, bu müsabakada zoru başarıp tüm rakiplerini yenerek şampiyon oldu.
DİYARBAKIR ADINA BİR İLKİ BAŞARDI
Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor karate antrenörü Ahmet Yazar, kazanılan başarının büyük bir olay olduğunu ve bunun Diyarbakır’dan finale kalan tek branş olmaları nedeniyle ayrı bir önem kazandığını vurguladı. Amine’nin sistemli ve azimli bir şekilde çalışarak bu başarıyı yakaladığını belirten Ahmet Yazar, “Amine bizlere bu mutluluğu yaşattı. Diyarbakır ilk defa karate branşında Türkiye şampiyonu çıkarması ayrı bir gurur bizim için” dedi. Yazar, desteklerinden dolayı kulüp yönetimine teşekkür etti.
“HEDEFİM AVRUPA ŞAMPİYONASI”
Şampiyonada altın madalya kazanan Amine Akçakmak ise, “Türkiye şampiyonu olduğum için çok mutluyum ve performansım her geçen gün daha da artıyor. Hedefim 2016 yılında Avrupa Şampiyonası’na gitmek. Onun içinde antrenmanlarıma ara vermeden devam ediyorum” diye konuştu.