Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Sanayi Odası’na (GSO) iadeyi ziyarette bulundu.
Vali Yerlikaya, GSO binası önünde Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Cevdet Akınal ve Adnan Ünverdi ile Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından karşılandı. GSO hizmet binasının çok güzel olduğunu belirterek, sanayicilere çalışmalarında başarılar dileyen Vali Yerlikaya, Gaziantep sanayisi hakkında bilgi aldı. Vali Yerlikaya’nın ziyaretinden onur duyduklarını ifade eden Konukoğlu da Sanayi Odası’nın faaliyetlerinden, şehrin sanayisi ve ihracatından bahsetti.
Ülkenin en önde gelen sanayi odalarından birisi olan GSO’nun 4 bine yakın kayıtlı üyesi olduğunu bildiren Konukoğlu, Gaziantep ve bulunduğu bölgenin ekonomik kalkınmasında öncü olmayı, üyelerinin rekabet gücünü artırmayı, sürekli gelişimin ve değişimin simgesi bir kurum olmayı hedeflediklerini söyledi.
Türkiye’nin en büyük organize sanayi bölgesinin Gaziantep’te bulunduğuna işaret eden Konukoğlu, “Şehir olarak ekonomik dinamiklerimiz çok fazla’’ sözlerine yer verdi. Gaziantep’in, en fazla ihracat yapan altıncı il olduğunu ve her zaman Türkiye’nin iki katı büyüdüğünü anımsatan Adil Konukoğlu, devam eden küresel durgunluk, yakın coğrafyamızdaki ülkelerde iç karışıklığın, paritede yaşanan olumsuz hareketlerin ihracatı olumsuz etkilediğini anlattı. Konukoğlu, ‘’İnşallah bunların hepsi geçecektir. İhracatımız tekrar toparlanarak ivme kazanacaktır. Bir an önce imalata verilecek destek tekrar hamle yapmamızı sağlayacaktır” dedi.