Mustafa AKIN/İSTANBUL, () - SPOR Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu'nun 9'uncu haftasında Medipol Başakşehir, Torku Konyaspor'u konuk etti. Mücadele, ev sahibi ekibin 4-0 üstünlüğü ile sona erdi.

Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan maçın ardından yapılan basın toplantısında konuşan Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Bandırmaspor Teknik Direktörü Turhan Özyazanlar'ın vefatını üzüntüyle öğrendiğini ifade ederek, merhuma Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı dileğinde bulundu.

Mücadele öncesinde birbirine benzer olan iki takımın saha içinde sıkıntı yaşayacağını düşündüğünü ifade eden Avcı, şu şekilde konuştu: "İlk 35 dakika oyun tamamen bizim elimizin altındaydı. 3. bölgeye girişlerimiz daha fazlaydı oyun 35-45 dakikalar arası Torku Konyaspor'a geçer gibi oldu ama orda da pozisyon vermedik. Rakip 90 dakika boyunca kalemize bir tek şut atabildi. İlk golde anahtarımız oldu. Duran toptan öne geçmek oyunu elimize almamızı sağladı. İkinci yarı dengeli başladı. İkinci golle beraber rakibinde genişlemesinden dolayı oyun tamamen bizim elimize geçti. Böyle haftalarda böyle skorlar alıp ve oyun kalitesini biraz daha yukarı çekmek bizim için önemli."

Ligin 10'uncu haftasında Mersin İdmanyurdu ile karşılaşacaklarını hatırlatan Avcı, "Özellikle geçen sezon ligi bitirdiğimiz yerlerde dolaşabilmemiz için kazanma alışkanlığına devam etmemiz lazım. Konyaspor'un bugün itibariyle 15 puanı var. Biz daha yeni yakaladık. Oyuncularımı tebrik ediyorum" diye konuştu.

"BU LİGİN DOĞRULARINI YAPAN TAKIMLARINDAN OLMAK İSTİYORUZ"

5 maçta alınan 4 galibiyet ile yakaladıkları çizgiyi devam ettirebilecekleri konusunda gelen bir soru üzerine Avcı, "Oyun dışında dalgalanmalar olabilir ama biz özellikle detaylı bir şekilde çalışıyoruz. Geçen senede pek kalmak istemiyoruz. Bunun üzerine neler geliştirebiliriz bunun için uğraşıyoruz. Geçen yıldan bu seneye göre oyun kalitemizde yüzde 29 artışımız var. Geçen yıl adım adım büyüyorduk. Hücumdan savunmaya geçişleri son derece doğru yapmaya çalışan bir takımız. Umarım, oyun kalitesini kaybetmeden bu yarışın içinde bu ligin doğrularını yapan takımlarında olmak istiyoruz" dedi.

TORKU KONYASPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ AYKUT KOCAMAN: "4-0 BEKLENMEDİK BİR SKOR"

Düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, "Maç öncesi iki takımın birbirine karşı üstünlükleri avantajları ve dezavantajları yan yana getirildiği zaman çok beklenmedik bir skor 4-0. Ne oldu tabii onu bir anlatmak lazım. Maç öncesi yayıncı kuruluşa söylediğim şeyler iki takımda birbirine yakın futbol oynuyorlar. Alan daraltarak rakibi özellikle geniş alanda çıkarmayarak baskı kurmaya çalışacak ve hangisi avantaj sağlayacak bilek güreşi gibi olacak diye düşünüyordum maçtan evvel. Ancak maç böyle başladı gole kadar da üretken olamadık. Defansif anlamda sıkıntı yaşayacak gibi gözükmüyorduk, bir duran top bizim açımızdan çözülme hali oldu. Çünkü buradaki çözülme hali derken şunu kastediyorum; iki takımdan birinin avantajını koruma yetisine sahip olduğu gözüküyordu" dedi.

"2'NCİ GOLDEN SONRA OYUN SEYRİ AÇISINDAN OLUMSUZ BİR HAL OLDU"

1-0 geriye düştükten sonra oyunu nispeten biraz daha Başakşehir sahasına doğru götürmeye çalıştıklarını dile getiren Kocaman, " 1-0'ın seyri biz hep oyunda tutacaktı. Maçın sonun doğru özellikle biraz daha eşitliği arttırma gayreti ve rakibi koruma içgüdüsü ile birlikte biraz daha oyunun içinde tutacaktık ama kendi ayağımızdaki topla beraber ikinci yarıda kendi ayağımızdan kaydettiğimiz topla beraber 2-0. Artık dönülmez bir noktaydı. Zaten sürekli alan daraltarak oynayan rakibe çok kolay geniş alan bırakmayan defansif olarak kurgusu gayet iyi bir takım karşısında 2-0'dan çevirmek zor olacaktı. Bizim adımıza da oyunun seyri açısından da olumsuz bir hal çıkardı. Çünkü artık 2-0'dan sonra daha geniş boşluklar çıkarmaya başladık birbirine yakın oynayan oyuncu grubumuz gitti . İki tane merkez kuvvet oyuncusu olan, önde 3 tane top taşıyıcısı olan Başakşehir, artık top bizde gibi görünse de oyuna hakim olarak gözüktü ve sonunda da maç öncesi hiç aklımıza gelmeyen kuvvetli bir skor oldu. Bundan sonra temel hedef tabii yaraları sarıp Gençlerbirliği maçı ile beraber tekrar kuvvetli hallerimizi devreye sokabilmek" diye konuştu.