BARTIN (AA) - Bartın'da, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfınca başlatılan "Suriye'de Acil Una İhtiyaç Var" kampanyası kapsamında toplanan 25 ton un, Suriye'ye gönderilmek üzere Hatay'ın Reyhanlı ilçesine gönderildi.

İHH Bartın Temsilcisi Selami Ünsal, valilik önünde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Suriye'de büyük bir dram yaşandığını belirterek "Soğuk kış, kapıda. Mülteciler, evsizler, kimsesizler, muhtaçlar için zor günler başlıyor. Yüz binlerce kişinin sığındığı Suriye mülteci kamplarında gıda sıkıntısı baş gösterdi" dedi.

Bölgedeki ekmek ihtiyacını karşılamak için de çalışmalar yürüttüklerini anlatan Ünsal, şöyle konuştu:

"Fırınlardaki un ihtiyacı, hayırsever vatandaşlar tarafından gönderilen yardımlarla karşılanmaktadır. Ülkemizin her bir köşesinde vakfımız tarafından başlatılan kampanyaya ilimizden de destek vermek amacıyla bu organizasyonu düzenledik. Yardımlar, Kilis ve Hatay Reyhanlı'da bulunan İHH koordinasyon ofisleri aracılığı ile Suriye halkına ulaştırılmaktadır. Bugün buradan hareket eden tırla 25 ton un ve diğer yardımları, İHH İnsani Yardım Vakfımızın Reyhanlı’daki görevlilerine teslim edilmek üzere gönderiyoruz."

Unun yanı sıra bot ve battaniyelerin de bulunduğu yardım malzemelerinin yüklendiği tır, Suriye'ye gönderilmek üzere dualar eşliğinde Reyhanlı'ya uğurlandı.