Kütahya Belediyesi sponsorluğunda, İnsan Hak ve Hürriyetleri Yardım Vakfı (İHH) Kütahya Şubesi, Dünya Yetimler Günü nedeniyle iftar programı düzenledi.
Programda konuşan İHH Yardım Vakfı Kütahya Şube Başkanı Mustafa Yenipazar, dünyadaki yetim çocukların sayısına dikkat çekti, İHH’nın faaliyetlerini anlattı.
Başkan Yenipazar, "UNICEF rakamlarına göre dünya üzerinde 200 milyon yetim çocuk bulunuyor. bu rakamlara Çin, Myanmar, Kuzey Kore, Afganistan, Bosna, Irak gibi 52 ülke dahil değil. Bu şekilde bakıldığında yaşadığımız dünyada 400 milyona yakın çocuğun yetim, öksüz ve terk edilmiş olduğu tahmin edilmektedir. 7 milyarı aşkın dünya nüfusunun 2,2 milyarının çocuklar tarafından oluşturulduğunu düşündüğümüzde neredeyse bir açık hava yetimhanesi yaşamaktayız" diye konuştu.
Yemek duasını Melike Doğan’ın, Kur’an-ı Kerim tilavetini ise Filistinli öğrenci Yazen Şabani’nin okuduğu iftarda çocuklar da kendileri için hazırlanan gösterilerle doyasıya eğlendi.
İftar Belediye Başkan Yardımcısı Galip Gültekin ve protokol üyelerinin Osmanlı geleneği olan diş kirası ve çocuklar için hazırlanan hediyeleri takdim etmesinin ardından sona erdi.
Belediye Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen iftara Vali Şerif Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Galip Gültekin, Kütahya Milletvekili İshak Gazel, daire müdürleri, Sivil toplum Kuruluşu temsilcileri, yetimler ve aileleri katıldı. (EFE)