İzmir Ödemiş ilçesine bağlı İlkkurşun Mahallesi’ndeki vatandaşlar, Torbalı-Ödemiş-Kiraz bölünmüş yol projesi kapsamında açılacak yeni güzergahla ilgili eyleme hazırlanıyor.
İlkkurşun Mahallesi’ndeki vatandaşlar, Torbalı-Ödemiş-Kiraz bölünmüş yol projesi kapsamında mahalleden geçen ve 30 Haziran 2015 tarihinde yeniden başlayan güzergah çalışmaları nedeniyle bir eylem yapacak. 11 Haziran 2015 Cumartesi tarihindeki eylemde vatandaşlar, arazilerinden ve tarlalarından geçen projeye tepkilerini dile getirecek.
Hukuk mücadelesini sürdürdüklerini, bölgedeki girişimler karşısında sessiz kalmayacaklarını kaydeden vatandaşlardan Umut Ayberk Akbay, Cumartesi günkü eyleme herkesi davet ederek, "Bu talana dur demek için hukuk platformunda başlattığımız mücadelemiz devam ediyor. Yurdumuz için tarihi öneme sahip bu toprakların korunmasından başka bir talebimiz yok. Mera olarak tescil edildiği halde hukuksuz şekilde Hazine arazisine dönüştürülen, üzerinde zeytin ağaçlarının bulunduğu yeni güzergah yolu sadece 100 metre kısaltıyor. Kamu yararı olmayan bu güzergah yerine mevcut güzergahın genişletilmesini istiyoruz. Bu nedenle demokratik şekilde tepkimizi dile getirmek üzere Cumartesi günü İlkkurşun’da bir araya geliyoruz. Eyleme birbirinden değerli isimler de katılacak" şeklinde konuştu.