MANİSA İl Emniyet Müdürlüğü, Türk Polis Teşkilatı'nın 170'inci yıldönümünü bir dizi etkinlikle kutladı. İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, polis memurlarının sıkıntılarına değinerek, fazla mesai ücretlerinin yeniden düzenlenmesini istedi.
Türk Polis Teşkilatı'nın 170'inci yıl dönümü için Cumhuriyet Meydanı'nda yer alan törene; İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, müdür yardımcıları, emniyet amirleri, polisler ve polis kıyafetli minik öğrenciler katıldı. İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, Milli Egemenlik Anıtı'na çelek bıraktı.
Günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yapan Ceren, polisin sıkıntılarından da bahsetti. Ceren, "Polis teşkilatı olarak halkımızın her zaman huzur içinde yaşaması için mücadele ediyoruz. Ancak şu da bir gerçek, polisimiz çok yıpranıyor. Biz polis teşkilatı olarak diğer memurlarla aynı maaşı alalım ama fazla mesai şekli değişsin. Bu vesileyle polislerin sıkıntılarını dile getirmiş olayım. Kime sorsan 'Bizim işimiz çok önemli diyor?' Ne kadar çok çalışıyorsak o kadar fazla mesai alalım. Standart bir mesai ile arkadaşlarımız ayı geçirmesin, haksızlık oluyor. Polis teşkilatı gerçekten özveriyle çalışıyor" dedi.
VATANDAŞA ÇAĞRI
Vatandaşlara da çağrıda bulunan Ceren, "En çok itiraz edilenler trafik polisleri. İnsanlar ehliyetsiz araç kullanıyor, cezaya itiraz ediyorlar. Madem cezaya itiraz edeceksin neden ehliyetsiz araç kullanıyorsun? Kırmızı ışıkta da ceza alacağını biliyorsun neden geçiyorsun? Vatandaşlarımız kurallara dikkat ederse, daha huzurlu daha güvenli olur. Biz her zaman vatandaşın huzur ve güvenliği onların rahat yaşaması için buradayız. Onlara eziyet etmek için değil hizmet etmek için buradayız. Eziyet edenlere de müsaade etmeyiz" diye konuştu.
İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, daha sonra personeliyle birlikte Vali Erdoğan Bektaş'ı makamında ziyaret etti. Bektaş'a emniyete verdiği destekten dolayı teşekkür etti. Vali Erdoğan Bektaş da emniyetin başarılı çalışmaları için Ceren ve teşkilatını kutladı. Ardından konuşma yapan Vali Bektaş, kentte uyuşturucu ve bonzaiye yönelik yapılan çalışmalar sonucunda ciddi mesafe aldıklarını söyledi. Bektaş, "İkinci bir çalışmamız son zamanlarda vatandaşlar gelen ciddi anlamda uyuşturucu ve bonzai şikayetleri. Arazide polis var sokakta polis var ve sokağı kimseye teslim etme niyetimiz yok. Teslim etme niyetinde de değiliz. Ciddi anlamda bu konuda düzen sağlandı. Uyuşturucunun ana mekanizması olan getirilişi, dağıtılışı konusunda çalışma devam ediyor" dedi.
GÜVENLİK KAMERASINA DEĞİNDİ
Kente bir süre önce tartışma yaratan güvenlik kamerası konusunu hatırlatan Vali Bektaş, "Bu konu tartışmalara sebep olmuştu. Bizi de epey yormuştu. Sırf kamera sorunu ile çözülmüş olaylar var. Son olarak Akhisar'da yaşanmış olan olumsuz olayı bile kameralar sayesinde çözdük. Kameraların vatandaşların huzuru için olduğunu herkes biliyor ve hiçbir kimseyi zorla kamera taktırmadık ve hiçbir kimseye kamera taktırmadıkları için bir kuruş ceza vermedik. Fakat giremediğimiz sokaklarda vatandaşın yardımını istiyoruz. Kimsede zorunlu değil bu sadece vatandaşın güvenliği için. Emniyetin çok başarılı bir dönem geçirdiğini düşünüyorum. Bu başarıda başta müdürümüzün ve arkadaşların tabii ki 24 saat sokaklarda gezen polis arkadaşlarımızın emeği var. Hepsine teşekkür ederim" dedi.

FOTOĞRAFLI