Arzu KAYA/İSTANBUL,() "Kafes eylem planı", "Amirallere suikast", "Gölcük'te ele geçirilen belgeler" ile Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ve Çağdaş Eğitim Vakfı (ÇEV) yöneticileri hakkındaki iddialara ilişkin dosyaların birleştiği, 84 tutuksuz sanığın yargılandığı "Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat" davasında sanıkların tümüne beraat kararı verildi.

BERAAT KARARI
Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Şehit Hakan Kılıç Konferans Salonu'nda görülen duruşmada kararını açıklayan mahkeme, aralarında emekli Binbaşı Levent Bektaş, emekli Tuğamiral Şafak Yürekli ve ÇEV eski Başkanı Gülseven Yaşer'in de bulunduğu 83 sanığın atılı suçları işledikleri sabit olmadığından beraatlarına karar verdi. Mahkeme, sanıklardan eski SAT Komandosu Deniz Kıdemli Başçavuş Saadettin Doğan'ın vefat etmesi sebebiyle hakkındaki davanın düşmesine karar verdi.

SAHTECİLİĞE SUÇ DUYURUSU
Mahkeme heyeti öte yandan adli tıp rapor içeriklerine göre, soruşturma aşamasında hukuka aykırı delil toplayan, arama ve el koyma kararları veren, sahte delil üreten, kişi ya da kişiler hakkında gereğinin yapılması için Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasına hükmetti.
(FOTOĞRAF)