Eyüp Belediyesi tarafından düzenlenen “Eyüp Sultan’dan Mevlana”ya Vuslat Yolculuğu’nun ilk seferi çok sayıda Eyüplü ‘Vuslat Yolcusu’nun yoğun ilgisi ile gerçekleştirildi. Yüksek Hızlı Tren ile Konya’ya giden Eyüplü’ler, Hz. Mevlana’nın türbesini ziyaret ederek, dua etti.
Eyüp Belediyesi tarafından Yüksek Hızlı Tren (YHT) ile “Eyüp Sultan’dan Mevlana”ya Vuslat Yolculuğu’nun ilk seferi gerçekleştirildi. 120 kişilik kafileden oluşan ‘Vuslat Yolcuları’na, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Eyüp Kaymakamı Abdullah Dölek’in yanı sıra Eyüp Müftüsü Dr. Muammer Ayan ile ilçe protokolü ve çok sayıda basın mensubu eşlik etti. Sabah namazının ardından otobüslerle Eyüp Meydanı’ndan Pendik’e hareket eden konuklar YHT ile Konya’ya ulaştı. Kafileye Konya’da, Konya Valisi Muammer Erol eşlik etti. Eyüplülerin ilk durağı olan Etli Ekmek lokantasında ise Başkan Aydın’ın fırının başına geçmesi ise renkli görüntüler oluşturdu. Konya sokaklarını Başkan Aydın ile birlikte gezen Vali Erol daha sonra birlikte İHH’nın Konya Şubesi’ne de uğrayarak bilgiler aldı.
“HALKIMIZDAN YOĞUN BİR ŞEKİLDE TALEP GELİYORDU”
Konya’ya doğru harekete geçmeden önce bir açıklama yapan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, “Beklenen vuslat yolculuğu bugün gerçekleşecek. Çok güzel bir duygu, sabah namazından sonra besmele ile yola çıktık. Bu bizim belediyemizin kültür gezisi kapsamında yaptığı bir çalışma. Uzun zamandır halkımızdan çok yoğun bir şekilde talep geliyordu Konya’ya gitmek Mevlana’yı ziyaret etmek noktasında. Bizde halkımızın bu taleplerine duyarsız kalmadık. Gerçekleştirmek istedik. Aslında otobüsle sıkıntılı bir yolculuktu. Çünkü yaklaşık 800 kilometrelik bir mesafeyi insanları götürmek ve sağlıklı bir şekilde seyahati geçirmek zordu. Tabiri caizse imdadımıza hükümetimiz yetişti. YHT ile bu yolculuk son derece güvenli, hızlı ve konforlu bir şekilde gerçekleşecek” dedi.
ŞEMS-İ TEBRİZİ VE MEVLANA’YA ZİYARET
Eyüplü ‘Vuslat Yolcuları’, Konya’ya özgü olan yemeklerini yedikten sonra ilk önce Şems-i Tebriz-i ve daha sonra Hz. Mevlana’nın türbelerini ziyaret ederek dua ettiler. Türbe ziyaretleri sırasında kafileye eşlik eden Konya Valisi Muammer Erol, Eyüplü vatandaşlara hoşgeldin dileklerini ileterek, “Konya içinde yaşadıkça güzellikleri keşfedilen bir il. Bilmediğiniz ve tanıdıkça insanlarını ve mekanlarını sevdiğiniz ve bağlandığınız bir şehir. Kolay alışılan ve rahat yaşanan bir şehir. Aynı zamanda çok ciddi bir sanayi ve turizm şehri olma yolunda bir şehir. Bu gezilerin de çok önemli bir katkısı olacağını düşünüyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın da 2023 hedefleri var. Çok da uzak olmayan hedefler gibi geliyor artık. Bu vesile ile hepinize tekrar hoş geldiniz diyorum” dedi.
EYÜPLÜ’LERDEN GEZİYE TAM NOT
Geziye katılan vatandaşlardan Gürol Birkadeşler ise geziden dolayı Eyüp Belediyesi’ne teşekkür ettiğini belirterek, “Güzel ülkemizin güzel vilayetlerinden bir tanesi olan Konya, diğer illere göre biraz daha aşağıdadır. Çünkü, Tebrizi ve Mevlana gibi yüce şahsiyetlerle aynı havayı telaffuz ediyorlar. Böyle bir organizasyonu düzenleyen Eyüp Belediye Başkanımız Sayın Remzi Aydın’a da bu gezide bize yer verdikleri için teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Karatay Medresesi ve Tavus Baba Türbeleri ziyaretleri ardından tekrar Konya Tren Garı’na gelen Eyüplüler, gar önünde hatıra fotoğrafı çektirerek tekrar İstanbul’a doğru yola çıktı.
Öte yandan, Eyüp Belediyesi tarafından Türkiye’de ilk kez organizasyonu yapılan ‘YHT ile Vuslat Yolculuğu’na bugüne kadar 10 binin üzerinde başvuru yapılırken, gezilere düzenli olarak devam edileceği öğrenildi.