Samsun Medya Grubu'na bağlı Samsun Canlı Haber TV mikrofonlarına konuşan vatandaşlar, "Kredi kartı kullanıyor musunuz, kullanırken nelere dikkat ediyorsunuz?" sorusunu cevapladı.

İşte alınan yanıtlar: 

KOLAYLIK SAĞLIYOR
Hüseyin YILDIZ: Kredi kartını uzun süredir ihtiyacım olduğu için kullanıyorum. Hiç kimseden borç almadan bankadan yardım alabiliyorum. Birçok konuda kolaylık sağlıyor. Fakat kredi kartını kullanırken ileriyi düşünerek kullanmak gerek. 

GÜVENDE DEĞİLİM
Zeki UZUN: Kredi kartı kullanıyorum ama kendimi güvende hissetmiyorum. Tutarsız bir şekilde kullanılıyor. Bu yüzden harcamalar fazla oluyor. Ancak nakit para olmadığı zaman kredi kartından takviye yapmak kolaylaştırıyor. Bilinçli bir şekilde kullanmak gerekiyor. 

BİLİNÇLENMELİ
Fatih DEMİRTÜRK: Kredi kartı kullanıyorum. Çünkü harcamalarımı hem kontrol altında tutabiliyorum, hem de hırsızlıklara karşı kendimi korumuş hissediyorum. Fakat insanların kendilerini kontrol edebilme konusunda bilinçlendirilmesi gerekiyor. 

ÇOK KOLAY
Fahrettin USTA: Kredi kartı kullanmak çok kolay. Tabi bu konuda insanların kişisel sıkıntıları var. Hesabını kitabını yapanlar için pek sıkıntı olmazken, yapemayanlar açısından sıkıntı olabiliyor. Bu yüzden insanlar dikkat etmeli. 

FAİZE DİKKAT
Ahmet GERMAN: Kredi kartı kullanmıyorum. Faize girip bankalarla sıkıntı yaşamak istemiyorum. Fakat kredi kartının, bilinçli kullanan insanların hayatlarına kolaylık sağladığını düşünüyorum.  Dikkat etmeleri gereken nokta faize girmemek. 

LİMİT AŞILMAMALI
Volkan GÜVERCİN: Kredi kartı kullanıyorum. Yanımda bazen nakit olmuyor. Bu nedenle kredi kartını kullanmak pratik geliyor. Kişiler kredi kartı limitlerini çok aşmadan kullanmalı. Kendilerine kişisel bir kota koyarak aşımların önüne geçilebilir. 

İHTİYAÇ DUYMUYORUM
Muharrem CENGİZ: Kredi kartına ihtiyacım olmadığı için kullanmıyorum. İnsanlar, kredi kartını maaş yetmediği için kullanıyorlar. Kredi kartı kullananların birçoğu bilinçli kullanıyor. Ancak bazı durumlarda insanlar bilinçsiz kullanabiliyor. 

ŞARTLAR ÖNEMLİ
Senai OCAK: Kredi kartını nakit param yetmediği için kullanıyorum. Aslına büyük oranda kolaylık sağladığını düşünmüyorum. Kredi kartı borçları zamanında ödenmediği için sıkıntı oluşturyor. İnsanlar bilinçli kullanmıyor. Bu nedenle gelire göre sağlanan şartlar da çok önemli. 

MECBURUM
Orhan KILIÇ: Kredi kartını mecbur olduğum için kullanıyorum.  Çünkü aldığım maaş yetmiyor. Kendimi güvende hissetmediğim için kullanmak zorunda kalıyorum. Tabi hiç kullanmamak daha iyi. Umarım o günleri de görürüm.

HİÇ KULLANMADIM
Hasan ÇALIK: Kredi kartını hiç kullanmadım. Hayatımın hiçbir alanında da gerek duymadım. Kullananların ise bilinçli kullandığını düşünmüyorum. Ödeme ve kullanım konusunda birçok sıkıntı çıkarıyor.

Ebru ÖZTÜRK, Ekrem ASLAN