Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Genel Başkanı Mahmut Çelikus, Kayseri’nin kapitalizmin acımasız çarklarına direnen bir şehir olduğunu söyleyerek, Kayserili esnafları ESDER’e davet etti.
ESDER Genel Başkanı Mahmut Çelikus, ESDER Kayseri Şubesi’ni ziyaret ederek şubenin çalışmaları hakkında Şube Başkanı Kemal Erçalık’tan bilgiler aldı. Ziyarette konuşan Çelikus, "Ülkemizin önemli ticaret merkezlerinden hatta başta gelenlerinden Kayseri’deyiz. ESDER Kayseri Şubesini ziyaret ederek, çalışmalar hakkında sayın başkanımızdan bilgiler alıyoruz. 15 gün önce Ankara’da gerçekleştirdiğimiz bir şubeler toplantısı vardı. Şimdi de şubeleri ziyaret ediyoruz. Malatya’dan geldik ve inşallah Kayseri’den sonra Kırıkkale şubemizi ziyaret edeceğiz. Tabi Kayseri esnaf ve sanatkarları için büyük bir hizmet alanı olan ESDER’i açmış bulunuyoruz. Hemen arkadaşlarımızda kolları sıvadılar. Kayseri esnaf ve sanatkarları için çalışmaları başlattılar. Bunlardan birincisi KOSGEB ile yapmış olduğumuz anlaşma gereği yeni iş kuracak olan girişimcilere 21 saatlik bir dersin sonunda 30 bin TL hibe, 2 yıl ödemesiz 70 bin TL faizsiz olarak ödüyoruz. Tabi bu yeni girişimcilere, ticaret yapacak arkadaşlarımızın ve özellikle gençlerimizin önünü açan bir çalışmadır. Yurt genelinde 750 girişimciyi hazırladık ve iş yerlerini açtılar. İnşallah bu kervana Kayserimiz de katılacak. Kayserililerin genlerinde ticaret yapmak, helal kazanmak, alın teriyle bu işleri kurtarma var. Daha geri gidecek olursak ahilik geleneğinde var" dedi.
Çelikus ayrıca, "Kayseri ahilik kurallarını en güzel şekilde yaşayan yaşatan bir şehirdir. Gerçekten çalışkan bir şehir ve dayanışma ruhunun hala her şeye rağmen devam ettiği bir şehir. Kapitalizmin acımasız çarklarına direnen, teslim olmak istemeyen ve bununla mücadele eden bir şehir ve onun için bir aradayız. Kayseri esnaf ve sanatkarı ESDER ile inşallah geleceğe dair projeler üretecektir. Buradan esnaf ve sanatkarlarımıza sesleniyoruz; derneğimize gelin. Birlikten güç doğar, herkese kapımız ve gönlümüz açıktır. Üye olun, yönetimde yer alarak sesinizi duyurun. Artık zaman bir araya gelme zamanı, zaman beraber olma zamanıdır. Dünyanın en büyük şirketleri artık bir araya gelerek ayakta kalıyorlar. Onun için esnaf ve sanatkarı hem bugün geliştirilecek ticaret için hem de yarına bırakacakları ticari ve kültürel miras için ESDER’e davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.