Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Salihli Meslek Yüksek Okulu Özel Güvenlik Bölümü öğrencileri 2014 yılı eğitim, öğretim programı kapsamında gerçekleştirdikleri spor eğitim seminerleri ve sportif başarıları ile göz kamaştırdılar.
Eğitim seminerlerine Dünya Shotokan Karate Türkiye Temsilcisi ve Türkiye Karate Federasyonu Eğitim Kurulu üyesi Kasım Demir ile Türkiye Karate Milli Takım Antrenörü Bilal Gültekin’i davet eden Salihli Meslek Yüksek Okulu Özel Güvenlik Bölümü sportif faaliyetlerde de önemli dereceler elde etti.
Manisa CBÜ Salihli Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi İsmail Durmaz, "2014 CBÜ Salihli Meslek Yüksek Okulu Özel Güvenlik Bölümü açısından önemli bir yıl oldu. Öğrencilerimiz, 2014 yılı eğitim, öğretim programı kapsamında yapılan eğitim seminerleri ve sportif başarıları ile göz kamaştırdılar. Eğitim seminerlerine Dünya Shotokan Karate Türkiye Temsilcisi ve Türkiye Karate Federasyonu Eğitim Kurulu üyesi Kasım Demir ile Türkiye Karate Milli Takım Antrenörü Bilal Gültekin’i davet edildi. Öğrencilerimize Yakın savunma ve karatenin günlük hayatta kullanımı yönünde uygulamalı olarak bilgiler veridi. Sportif faaliyetlerde ise önemli aşamalar kaydedildi. 28 Nisan 1 Mayıs tarihleri arasında Malatya İnönü Üniversitesi tarafından düzenlenen Üniversiteler arası karate şampiyonasına iki öğrenci ile katıldık. Mesut Bulut ve M. Can Terzioğlu bu müsabakalarda 7’nci oldu. 5-10 Mayıs 2014 tarihleri arasında Bartın Amasra’da yapılan Türkiye Kulüpler arası Karate Şampiyonasına iki öğrenci ile katıldık. Bu müsabakada Sevgi Göcen ve Pınar Çapan kategorilerinde Türkiye 6’ncısı oldu. 30 Mayıs 2014 tarihinde Antalya Kemer’de yapılan İller arası Karate Turnuvasında üç öğrencimiz ile yer aldık. Bu müsabakalarda Ömer Musab Darıcı 1’inci, Sevgi Göcen ve Pınar Çapan 2’nci oldu. 18-21 Aralık 2014 tarihleri arasında Tekirdağ’ın Çorlu İlçesinde yapılan Büyükler ve Veteranlar Türkiye Karate Şampiyonası ile Milli Takım seçmelerine Öğrencimiz Ömer Musab Darıcı katıldı. Müsabakalarda Türkiye 5’incisi olan Darıcı aynı zamanda Milli Takım seçmelerinde yer aldı. Bu öğrencilerimle gurur duyuyoruz” dedi.
Okul Müdürü Yrd. Doç. Adnan Erdal da, ”Öğrencilerimizin sportif faaliyetlerde almış oldukları başarılı sonuçlar ile gurur duyduk. Eğitim seminerlerinde Dünya Shotokan Karate Türkiye Temsilcisi ve Türkiye Karate Federasyonu Eğitim Kurulu üyesi Kasım Demir ile Türkiye Karate Milli Takım Antrenörü Bilal Gültekin’i konuk etmekten mutluyuz. Okul idaresi olarak, okulumuz adına sportif faaliyetlerde bulunan ve bulunacak olan tüm sporcu öğrencilerimize bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonrada maddi ve manevi desteklerimiz devam edecektir” şeklinde konuştu.