Bingöl Rekabet Kurumu Anadolu Lisesi, ‘Geleneksel Bahar Şenlikleri’ düzenledi. TEMA ve BİNÇEVDER’in de destek verdiği şenlikler kapsamında farklı dallarda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.
Programın açılış konuşmasını yapan BİNÇEVDER Yönetim Kurulu Üyesi Tuba Güler, Bingöl Belediyesi, TEMA ve derneklerince yürütülen ‘Uyuşturucu, şiddet ve bağımlılığı önleyici sosyal gelişim farkındalık çalışması’ projesine değindi. Uyuşturucu bağımlılığının Bingöl ve Türkiye’deki etkisine vurgu yapan Güler, “Ülkemiz gençlerini en amansız ve korumasız zamanlarda tuzağa düşürmeye yönelik tacirlerin hesapları en can yakıcı sorun halini almıştır. Gün geçiniyor ki ülkemizin herhangi bir yerinden gözü yaşlı bir anne veya yüreği yanık bir baba yavrusu için yardım istemesin” dedi.
Güler’den sonra kısa bir konuşma yapan TEMA Bingöl Temsilcisi Cuma Karaarslan ise, “Burada olma sebebimiz, bugün için ödüllerin geçekten bir değeri yok. Bunu anlamamız lazım. Asıl arzu ettiğimiz şey, sanata özellikle gençlerin birleşik yaşam tarzı sürmesine katkı sunmak, şiir edebiyat kompozisyon gibi sanatların değerli taşıyacak bir motivasyon aracı olarak kullandık. Bu vesileyle herkese her bireye teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Programda bağımlılık ve çevre bilinci temasıyla şiir, kompozisyon ve resim dallarında yapılan yarışmalarda dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi. Planör uçak uçurma, çuval, yumurta taşıma, ses, yemek, top sektirme, halat çekme yarışmalarıyla devam eden program, müzik şöleni ve şiir dinletisiyle son buldu.