Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Tıp Fakültesi Dekanlığı ve Gaziantep Tıp Öğrencileri Birliği (TURKMSIC) organizasyonunda, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında ’Kadına şiddete dur de’ sloganıyla fidan dikimi yapıldı.
GAÜN Tıp Fakültesi Dekanlığı önünde bir araya gelen tıp öğrencileri, kadına şiddete dur demek amacıyla fidan dikerek, fidanlara siyah kurdele bağladı.
Çeşitli illerden ve yabancı ülkelerden gelerek GAÜN’de eğitime devam eden üniversite öğrencileri, kadına şiddete dur demek amacıyla farklı bir organizasyona imza attı. Üniversite öğrencileri, kadına şiddete olan tepkilerini ve çözüm önerilerini paylaşmak amacıyla ‘düşünce toplama kutusu’ oluşturarak, mektup yazıp görüşlerini paylaştı.
Organizasyonla ilgili bilgi veren GAÜN Rektörü Prof. Dr. Mehmet Yavuz Coşkun, "Sevgili Tıp Fakültesi öğrencilerimiz, burada kadına şiddeti dile getirmek üzere güzel bir eylem ortaya koydular. Öğrencilerimiz ağaç diktiler. Tıp Fakültesi Dekanlığı’nın öncülüğünde yapılan bu güzel aktiviteyi kutluyorum. Dün kadınlar günüydü. Kadınlarımız her zaman için çok değerlidir. Bir insan olarak şiddet, ve zulmün asla kabul edilemez olduğunu belirttik. Bu hepimizin vazifesi. Ama kadına şiddet toplumdaki etik değerlerin yetersizliğinden kaynaklanıyor. İnsanlara karşı saygıyı, değeri öğretmediğimizden dolayı oluyor. O yüzden tüm farklıklılar içerisinde barındırarak ama temel etik değerler zemininde buluşması gerektiğine inanıyorum. Hepimizin etik değerler içerisinde buluşmamız gerektiğini düşünüyorum" dedi.
Toplumda duyarlılık oluşturulması gerektiğinin önemine değinen Coşkun, "Ahlaki değerlerin iyi öğretilmesi gerekiyor. Bu konuda iyi eğitim verilmesi gerekiyor. Bunlar çocuktan ve aile içinden başlayacak şeylerdir" diye konuştu.
GAÜN Tıp Fakültesi Dekanı Levent Elbeyli ise "Son zamanlarda toplumsal olarak bizleri derinden yaralayan kadına şiddet ile ilgili GAÜN Tıp Fakültesi öğrencilerinin destek olduğu bir etkinliği gerçekleştiriyoruz. Diktiğimiz ağaca siyah kurdele bağlayarak kadına şiddete tepki çektik" şeklinde konuştu.
Üniversite öğrencisi Barış Canaldanmaz, "Biz uzun bir düşünce periyotu geçirdikten sonra kadına şiddet üzerine nasıl bir farklılık yapabileceğimizi düşündük. İnsan Hakları Barış Alt Komitemizden böyle bir fikir çıktı. Hem çevre duyarlılığını arttırmak hem de şiddete uğrayan kadınların hatta tüm kadınların anısına ağaç dikme kararı aldık. Bu ağacın dikiminde bize katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.
Tıp öğrencileri, GAÜN Tıp Fakültesi Dekanı Levent Elbeyli ve diğer görevliler, yapılan açıklamaların ardından günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.