Yozgat’ın Sorgun ilçesinde İlçe Müftülüğü ile belediyenin ortaklaşa düzenlediği Çanakkale Menüsü, vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.
Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıldönümü münasebetiyle düzenlenen kutlama programı, sabah namazı ile birlikte başladı. İlçe Müftüsü Fikret Ekinci’nin Çanakkale Zaferi ile ilgili verdiği vaaz sonrasında, ebediyete intikal etmiş şehitler için Kuran’ı Kerim okundu.
Namaz sonrasında Belediye Düğün Salonu’na vatandaşlara buğday çorbası, şekersiz üzüm hoşafı ve ekmekten oluşan Çanakkale Menüsü ikram edildi. Uzun süre kuyrukta bekleyen vatandaşlar, ilk kez böyle bir etkinlik düzenlendiğini ve kendilerini, Çanakkale’de şehit düşen Mehmetçiklerin yerine koymaya, onların ne şartlar altında savaştıklarını hissetmeye çalıştıklarını söylediler.
Sorgun Kaymakamı Ali Arslantaş, Çanakkale ruhunun yaşatılması için vatandaşlara buğday çorbası, üzüm hoşafı ve ekmek ikram edildiğini belirterek,“Burada verilen Çanakkale Menüsü’nde şeker ve yağ bulunuyor. Oysa asıl menüde üzüm hoşafında şeker yok, buğday çorbası da tereyağlı değil. İşte Çanakkale Zaferini gerçekleştiren o kahramanlar böyle şartlar içerisinde savaştılar. Onların hakkını ödeyebileceğimizi düşünmüyorum. Allah onlardan razı olsun” dedi.
Belediye Başkanı Ahmet Şimşek de, Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı nedeniyle düzenlenen programın gayet güzel olduğunu söyledi. Başkan Şimşek, ecdadı yad ettiklerini, onlara dua ettiklerini ifade ederek şunları söyledi: “Onlar ki kendilerini siper edip, Türk milletine bu toprakları bıraktılar. Onları hiç unutmayacağız, hep duacıyız, hep dua edeceğiz. Allah onlardan razı olsun” diye konuştu.