BAYBURT (AA) - Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Polis Teşkilatının 170. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Memiş, mesajında, polisin her zaman toplumdaki huzur ve güven ortamını tesis etmesiyle halkın her kesiminden takdir topladığını belirtti.

Gücünü milletten ve kanunlardan alan Türkiye Cumhuriyeti'nin en köklü, en temel kurumlarından biri olan Emniyet Teşkilatının, 170 yıldır, hukukun üstünlüğü ilkesinden hareketle, vatandaşlara kanunlarla verilen hak ve hürriyetleri, kamu düzenini koruduğunu ifade eden Memiş, şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde bulunması için mesai mefhumu gözetmeksizin çalışan, her türlü zorluğa göğüs geren Emniyet Teşkilatımız, toplumsal barışımızın, huzur ve güvenliğimizin teminatlarındandır. Emniyet mensuplarımızın, bu güveni korumak ve halkın güvenlik hizmetleri konusundaki memnuniyetini yüksek tutmak için profesyonel bir yaklaşım sergileyerek, hukukun çizdiği sınırlar içerisinde, hassasiyetle hareket edeceklerinden millet olarak şüphemiz yoktur. Bu vesileyle Polis Teşkilatımızın 170. kuruluş yıl dönümünde şehit polislerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle yad ediyor, halkımızın huzuru ve güvenliği için gece gündüz demeden çalışan tüm polislerimizin Polis Günü'nü en içten duygularımla kutluyorum."