Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yapı Malzemeleri Kümesi’nin Umman'a yapmış olduğu “Yurtdışı Pazarlama Programı” kapsamında ATSO heyeti, Büyükelçi Kerem Ahmet Kıratlı'yı makamında ziyaret etti.

Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Dairesi Şube Müdürü Jülide Çermikli, ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Dinç ve Proje Uzmanı Gözde Medford'dan olusan ATSO Heyeti, Ticaret Müşaviri İsmail Ateş'in de hazır bulunduğu ziyarette, Muskat’da yapılan ikili iş görüşmeleri organizasyonunun geri dönüşleriyle ilgili olarak Büyükelçi Kıratlı’ya bilgi verdi.

ATSO heyetine başkanlık eden ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Dinç, Antalyalı firmalara Umman’da gösterilen ilgiden çok memnun olduklarını, firmaların Umman'ın en önde gelen, büyük ölçekli, sektördeki lider firmaları ile görüşme yaptıklarını ifade etti. Umman pazarından ihracat konusunda son derece umutlu olduklarını ifade eden Dinç, “Ziyaretin ardından Umman’dan Antalya’ya bir alım heyeti getirilmesi ve firmaların üretim yerlerinin yerinde gösterilmesinin çok faydalı olacağını düşünüyoruz” dedi.

Büyükelçi Kıratlı da, Umman'ın Türk firmaları için fırsatlarla dolu bir pazar olduğunu söyledi. İnşaat, yapı malzemeleri başta olmak üzere, gıda, sağlık turizmi gibi sektörlerin Türkiye açısından çok önemli sektörler olduğunu belirten Kıratlı, özellikle sağlık sektörü konusunda Türk işadamlarının hem Umman'a yatırım, hem de Ummanlılara Türkiye'de servis hizmeti sağlama konusuna eğilmelerinin son derece faydalı olacağını kaydetti.

ATSO heyeti, Ticaret Müşaviri İsmail Ateş ile birlikte Muskat’da Umman Ticaret ve Sanayi Odası’na da bir ziyarette bulundu. Genel Müdür Yardımcısı Hussain K. Al Khabouri tarafından kabul edilen heyet, Yapı Malzemeleri Kümesi ve Antalya ilgili ayrıntılı bilgi verdi. Görüşmede, Umman ziyaretinin ikinci ayağı olarak Umman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Khalil Abdullah Al Khonji liderliğinde bir alım heyetinin Antalya’ya gelmesi konusunda fikir birliğine varıldı.

Umman ziyaretinin son gününde Sohar Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde Sohar Crown Plaza Hotel’de ikili iş görüşmeleri gerçekleştirildi. Sohar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Saeed Saleh Saeed Al Kiyumi, Antalya yapı malzemeleri kümesini Sohar’da görmekten duydukları memnuniyeti dile getirdi. Kiyumi, Türk ürünlerine ve firmalarına duydukları güvenin altını çizdi. Soharlı işadamları ile görüşen Antalyalı firmalar, yoğunlukla KOBİ’lerden oluşan, sanayi ve liman kenti olan Sohar şehrinin kendileri için iş fırsatları ile dolu hedef bölgelerden biri olduğunu belirtti.

ATSO Yapı Malzemeleri Kümesi, başarılı bir ziyaretin ardından Antalya’ya döndü. Umman’ın inşaat ve yapı malzemeleri sektöründe kesinlikle doğru bir pazar olduğunu vurgulayan firma yetkilileri, son derece verimli geçen ziyaretin ardından doğru pazarı bulmanın ve bu pazarda ATSO liderliğinde yapılan profesyonel bir çalışmanın kendileri için ihracat kapısını açacağına inandıklarını ifade ettiler.