GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane'de, arıcılara, "organik kovan" dağıtımı yapıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Edip Birşen, müdürlüğün bahçesinde düzenlenen törende yaptığı açıklamada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın "Organik Arıcılığı Geliştirme Projesi" kapsamında 4 arıcıya 140 organik kovan ve 225 kilogram organik balmumu desteğinde bulunulduğunu söyledi.

Amaçlarının, Gümüşhane'de de organik arıcılığı geliştirmek, verimliliği artırmak olduğunu belirten Birşen, şöyle konuştu:

"İlimiz, arıcılık bakımından son derece zengin bir potansiyele sahip. Zengin bitki florasına sahip. Amacımız bu kaynağı en iyi şekilde değerlendirmek ve kullanmaktır.  İlimizde 450 arıcımız, 50 bin de kovan bulunmaktadır. Bakanlığımız arıcılığın süreklilik ve devamlılık arz etmesi için destekleme yapmakta. Bu kapsamda geçen yıl  327 arıcımıza 330 bin lira destekleme yapmıştır. Bu destekler bu yıl da devam edecektir. Dünyada gelişen organik tarımın yanına organik arıcılığı da destekleyerek geliştirmeye karar verdik. Geçen yıl başlattığımız desteklemeyi bu yıl da sürdürerek organik arıcı sayımızı 17'ye, kovan sayımızı da 700'e çıkarmayı hedefliyoruz."

Arıcılığın önemli bir ekonomik getiriye sahip olduğunu ifade eden Birşen, doğadaki zengin nektarı milli ekonomiye kazandırmayı amaçladıklarını vurgulayarak, "İlimiz 430 mera, 168 bin hektar mera alanına sahip. Bu meralarımızı en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz. Bugün dağıtacağımız organik kovanlar tamamıyla doğaldır. Üzerilerinde herhangi bir katkı olmaksızın, çivileri dahi organiğe uygun çivilerdir. Kovana çivi teması yoktur. Tutkal kesinlikle kullanılmamıştır" diye konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra arıcılara kovan dağıtımı yapıldı.