13. Side Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali’nin yarınki açılışında Viyana Klasik Orkestrası ve Balesi Side Antik Tiyatrosu'nda sanatseverlere buluşacak.

3-14 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek olan Side 13. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali, dünya çapında sanatçı ve grupları Side'de ücretsiz olarak sanatseverlerle buluşturacak. Side Belediye Başkanı Abdülkadir Uçar tarafından 13 yıl önce başlatılan festival EFA (Avrupa Festivaller Birliği) üyesi olarak Türkiye’nin ve dünyanın saygın festivalleri arasında yer alıyor.

Side Belediye Başkanı Abdülkadir Uçar Side 13. Kültür ve sanat Festivali’nin yarın Viyana Klasik Orkestrası ve Balesi ile başlayacağını belirterek, 14 Eylül’de sona ereceğini söyledi. Festival’in dünyaca ünlü tarihi Apollon ve Side Antik Tiyatro’da gerçekleşeceğini kaydeden Başkan Uçar, festival kapsamında klasikten caza her türlü müziği kapsayan 5 promdan oluştuğunu belirtti.

Bu yıl ekonomik gerekçelerle festival programın kısıtlı tutmak zorunda kaldıklarını anlatan Uçar, “Side 13. Kültür ve sanat festivalimiz başta Kültür ve Turizm bakanlığımız, Antalya valiliğimiz Side’deki tüm sivil toplum kuruluşları, turizm yatırımcıları ve esnafın desteği ile Side Belediyesi tarafından tüm belediye başkanlarımızın desteği ile devam ettirilmiş önemli bir etkinliktir. festivalimiz 13 yaşına gelmiş. Özellikle turizm kültür ve sanat anlamında çok büyük katkıları olan bu festivalin Türkiye genelinde de standartları yüksek olan ve gerçekten kültür festivali olan nitelikli bir festivaldir. Bu çerçeve de Avrupa festivaller birliği üyeliğini hak etmiş ve bu ödülü almış bir festival. Sanatçılara ve gruplara bakıldığı zamanda dünyanın dört bir yanından gerçekten şöhret yapmış ünlü sanatçıları bünyesinde barındırırken ülkemizin yetiştirdiği ünlü yetenekler de festivalde müzikseverlerle buluşuyorlar. Yine festivalimiz 2 bin yıllık tarihi geçmişi olan Side’nin iki önemli tarihi mekanı Side Antik Tiyatro ve Side Apollon Tapınağında dünyada eşi benzeri olmayan bu mekânlarda gerçekleşecek. Festivalimiz bundan önce olduğu gibi bu festivalde de ücretsiz olacak. Sanatseverler dünyaca ünlü sanatçıları en önemli mekânlarda ücretsiz olarak izleyecekler. Side bir dünya markası olarak Türkiye’de birçok ilin ismi bilinmezken Side ismi dünya da önemli bir marka olmuş önemli bir yerdir. Buradaki en önemli unsurda özellikle arkeolojik, tarih ve kültürel değerlerdir. Bu çerçevede Side Kültür ve sanat festivali bu zenginlik alt yapı üzerine kuruldu. Bu sayede güçlü ve uzun soluklu olabildi. Turizm deyince kum deniz güneş akla gelirken Side’de tarih ve kültür ön plana çıkıyor. Side Belediyesi olarak onkolojik ve kültür anlamında üzerine düşen görevi bu güne kadar eksiksiz olarak ve yüksek seviye benzerine oranla gerçekleştirdi. Bu çerçevede festivalin bu güne kadar gelmesinde emeği geçen belediye çalışanları, belediye başkanlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız ve turizmci yatırımcılarımıza teşekkür ediyoruz. Yarın başlayacak olan festivalimize tüm sanatseverleri davet ediyoruz” diye konuştu