SAMSUN (AA) - Kavak Belediye Başkanlığı ve Kavak Dernekler Federasyonu (KADEF) organizasyonu ile okullar arası turnuvalarda Samsun il birincisi olan takımlara Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Efsane Güreşçi Yaşar Doğu anısına ödülleri dağıtıldı.

Samsun Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen ödül dağıtımına Vali Yardımcısı Faruk Necmi Kurt, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, AK Parti Kavak İlçe Başkanı Bülent Yüksel, Kavak Emniyet Müdürü Adil Öztırak, Kavak Belediye Başkan Yardımcısı Reşat Ayyıldız, Samsun ve ilçe daire amirleri okul müdürleri, sivil toplum kuruluşları, sporcular ve vatandaşlar katıldı.

Ebru Akal'ın sunduğu programda açılış konuşmasını yapan KADEF Başkanı Yılmaz Karagöz, spor ahlakı ve spora verdiği önemi anlattı.

Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, şehit çocuğu olan Yaşar Doğu'nun yaşamını ve adına düzenlenen etkinlikler ve yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Samsun Vali Yardımcısı Faruk Necmi Kurt, son elli yıl içerisinde dünya yıldızı olan Efsane Yaşar Doğu gibi hiç bir güreşçinin çıkmadığını söyledi.

 Kurt, "Son elli yıl içerisinde Dünya ve Olimpiyat Şampiyonumuz ünlü Güreşçi Yaşar Doğu gibi hiç bir güreşçi daha çıkmamıştır. Yaptığı 47 karşılaşmadan 46 sını birincilikle kazanmıştır. Sadece 1 karşılaşmasında ikinci olmuştur. Kendisi güreşte dünya yıldızıdır" dedi.

 Konuşmaların ardından Atakum Endüstri Meslek Lisesi Halk Oyunları ekibi tarafından çeşitli yörelere ait halk oyunları oynandı. Daha sonra okullar arası turnuvalarda Samsun il birincisi olan güreşte Adnan Ölmez Ortaokulu, Kavak Güreş Eğitim Merkezi, İlkadım Spor Lisesi, basketbolda, Mustafa Kemal Ortaokulu, Canik Bahçeşehir Koleji, İlkadım Spor Lisesi,  Voleybolda 23 Nisan Ortaokulu, Endüstri Meslek Lisesi, Spor Lisesi, hentbolda Gülsüm Sami Kefeli Ortaokulu, Tekkeköy İlkokulu, futbolda İlkadım Spor Lisesi,  basketbolda İlkadım Spor Lisesi, Atakum TED Koleji, futbolda İlkadım                 Spor Lisesi spor takımlarına Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Efsane Güreçi Yaşar Doğu anısına protokol tarafından ödülleri verildi.

Ayrıca Haber Gazetesi Spor Müdürü Muhammed Çavuşoğlu ile Samsun liseler arası ekstrim yarışmaları İl Birincisi Cumhuriyet Anadolu Lisesi Öğrencisi Cemilcan İç ve Yaşar Doğu ile ile ligili çalışmaları nedeniyle Kavak Emirli Köyü Dernekler Başkanı Naci Cingöz de ödüle layık görüldü.

Ödül dağıtım töreni Sema Büberci Meslek Lisesi Halk Oyunları ekibinin gösterisi ile sona erdi.