Sarı-Lacivertli takım ile camia; birlik, beraberlik ve mutluluk yaşıyor

Pereira, Başkan Aziz Yıldırım ile beraber voleybol maçı izlemeye gidiyor

Futbolcular, basketbol takımının maçında tribünden destek veriyor

Sarı-Lacivertli oyuncular aralarında yemek düzenleyip daha da kaynaşıyor ve stres atıyor

Uğur Demirkırdı, İstanbul-

Fenerbahçe, Pereira ile başladığı ve ilk haftalarda sıkıntı yaşadığı dönemi atlattı ve baharı yaşamaya başladı.

Sezon başından bu yana sergilediği futbol eleştirilen, ancak, Celtic deplasmanı, Ajax maçları, Beşiktaş ve Galatasaray derbilerinde etkili olan ve ilerisi için ışık veren sarı-lacivertli takım Mersin deplasmanında çok sayıda pozisyona girdi ve geleceği umutla bakılmasını sağladı.

9 maçtır yenilgi yüzü görmüyor

Vitor Pereira'nın takıma oynatmak istediği sistemin tamamen oturmasına az kaldığı gözlenirken; Fenerbahçe, Portekizli teknik direktör yönetiminde 55 günde yaptığı 9 resmi maçta yenilgiyi unuttu.

Resmi maçlardaki son yenilgisini ligin 6. haftasında 28 Eylül'de 3-2'lik sonuçla Beşiktaş karşısında alan sarı-lacivertli ekip, bu mağlubiyetin ardından 55 günde yaptığı 9 maçta 5 galibiyet ve 4 beraberlik elde etti. Ligde bu periyotta 6 maça çıkan Fenerbahçe, 4 galibiyet ve 2 beraberlik alarak 14 puan topladı. Sarı-lacivertli ekip, 12 hafta sonunda 27 puana ulaşarak zirve yarışını sürdürdü.

Kocaman ve Kartal'ı geçti

Pereira; ligdeki 12. haftalar baz alındığında Aykut Kocaman ve İsmali Kartal'ın Fenerbahçe'sini geride bıraktı.

Ersun Yanal bu dönemde 31 puan alırken, İsmail Kartal 24 ve Aykut kocaman 21 puan toplamıştı.

Hasan Ali yeniden doğdu

Fenerbahçe'nin yükselen yıldızı Hasan Ali, 1 gol ve 3 asistle oynuyor milli takıma da göz kırpıyor. Caner'in geçen seneden kalan cezası ve sonrasında sakatlığı Hasan Ali için iyi bir fırsat oldu. Hem savunmayı hem hücumu iyi yapan Hasan Ali, bu formu ile Euro2016 kadrosuna girmeye yakın gözüküyor.

Van Persie moral buldu

Mersin maçına ilk 11'de çıkan ve gol atmayı başaran Robin Van Persie moral buldu. Milli takım kadrosuna alınmayan, bu süreçte kendisini Mersin maçına hazırlayan Van Persie'nin yüzü gülmeye başladı. Persie, devre arasında Barcelona'ya gideceği yolundaki dedikodular karşısında suskun kalmayı tercih ediyor. Maçtan sonra bu soru kendisine yine soruldu ama net bir yanıt vermedi ve sadece, "O zaman bakarız" demekle yetindi.

Gizli kahraman Alper Potuk

Son iki maçtır ilk 11'de oynayan Alper Potuk, asist ve gol ürütemese de kazandığı toplar ve hücuma çabuk geçmesi nedeniyle takıma ivme kazandırdı. Mersin maçında girdiği tüm ikili mücadeleleri kazanan Alper, olumlu değişimdeki aktörlerden biri oldu.

Mehmet Topal değerine değer katıyor

Takımın tecrübeli ismi Mehmet Topal savunmanın en büyük yardımcısı ve rakip atakları kesen isimlerin başında geliyor. Mehmet Topal, Mersin maçında hücuma çıkma özgürlüğünü de alınca 2 asist ile oynadı ve kazanılan 3 puanda büyük katkısı oldu. Pereira'nın bundan sonra Mehmet Topal'ın alanını sık sık terk edip hücuma katkı sağlamasını isteyeceği kaçınılmaz oldu.

Camia kenetlendi

Futbol dışında da tüm branşlar başarı ile yollarına devam ediyor. Birlik ve beraberlik salonlarda da boy gösteriyor. Pereira, Başkan Aziz Yıldırım ile beraber voleybol maçı izlemeye gidiyor. Futbolcular, basketbol takımının maçında tribünden destek veriyor. Sarı-Lacivertli oyuncular aralarında yemek düzenleyip daha da kaynaşıyor ve stres atıyor. Bütün bu yaşananlar sayesinde Sarı-Lacivertli takım ile camiada; birlik, beraberlik ve mutluluk yaşanıyor.