Darende ilçesinde ‘Malçlama yöntemiyle sebze üretimi’ projesi ile Bireysel Çalışmalar Kadın Yayımcılar Kategorisinde 3’üncü olan Gül Söylemez Özel ödülü Ankara’da verildi.
Darende İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde Tar-Gel personeli olarak görev yapan Ziraat Mühendisi Gül Söylemez Özel, Malçlama Yöntemiyle Sebze Üretimi Projesi ile Bireysel Çalışmalar Kadın Yayımcılar Kategorisinde 3’üncü oldu. Yarışmada dereceye girenlere ödülleri ise Ankara’da Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker’in katıldığı tören ile verildi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Denizbank’ın sponsorluğunda düzenlenen, bulundukları yöredeki çalışmaları sonucunda farklılık yaratan bakanlık personeli ödüllendirilirken törende konuşan Bakan Eker, “Bu konuda hem eğitimler düzenliyor, hem de bu danışmanları istihdam eden firmalara destek sağlıyoruz. Bilgi ve teknolojinin girdi olarak kullanılmadığı tarımsal faaliyetlerin verimliliği şüphelidir” dedi.
Hükümetleri döneminde başlatılan 52 yeni destek olduğunu ifade eden Bakan Eker, göreve geldiklerinde üreticilere sadece 4 alanda destek verildiğini söyledi. O dönemlerde 4 desteği vermek için IMF’den kredi alındığını ve bu kredinin kullanımının Türkiye tarafından değil, kredi verenlerce belirlendiğini anlatan bakan eker, "O imzaladıkları anlaşma bizim elimizde onu gerektiğinde kamuoyuyla da paylaşırız. Biz bunları değiştirdik. Bütün desteklerimizi verimlilikle kalite ile ilişkilendirdik" diye konuştu.
Düzenlenen ödül törenine Malatya Gıda,Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi de katılırken ödül alan projeler arasında karabuğday, çilek ve bal üretimi, kırsal alanlarda sulama sistemlerinin geliştirilmesi, alternatif üretim teknikleri ve alternatif enerji kullanımı gibi konular yer aldı.
Konuşmaların ardından geçilen ödül töreninde Bakan Eker, yarılmada dereceye girenlere ödüllerini takdim etti.