Parti teşkilatlarına ziyaretlerini sürdüren AK Parti Diyarbakır milletvekili aday adayı Tahir Bal, partisinin birinci önceliğinin kalıcı barış olduğunu belirterek, destek istedi.
Diyarbakır’ın tüm ilçelerindeki parti teşkilatları ile esnaf ve sanatkarları ziyaret eden AK Parti Diyarbakır Milletvekili aday adayı Tahir Bal, dün de merkez ilçe teşkilatlarını ziyaret etti. Partisinin Bağlar, Sur, Yenişehir ve Kayapınar ilçe teşkilatların gezen Bal, buralarda yaptığı konuşmalarda kalıcı barışa dikkat çekti. Diyarbakır’da 9 sektörde faaliyet yürüten bir yatırım gruplarının olduğunu ve yaklaşık 3 bin kişiye istihdam sağladıklarını belirten Bal, yatırımlarının yüzde 90’ının Diyarbakır’da olduğunu ifade etti. Çözüm süreci ile birlikte Diyarbakır’a ve bölgeye yatırımların arttığının gözle görünür bir durumda olduğunu anlatan Bal, “Süreç barışı ve huzuru, barış ve huzur ise yatırımları arttırıyor" dedi.
"O GÜNLER GERİDE KALDI"
Bu nedenle çözüm sürecine daha çok sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Bal, "İnsanların yağ ve tüp kuyruklarında bekledikleri, faili meçhul cinayetlerin işlendiği, anadillerin yasak olduğu, esnafların kepenk kapatmak zorunda kaldıkları günler AK Parti ile birlikte geride kaldı. AK Parti’nin iktidarı güçlendikçe, çözüm ve barışa olan inanç da, çözüm ve barış için atılan adımlar da güçlendi. AK Parti’nin güçlenmesi çözümün güçlenmesi demek. Bu nedenle bu parti desteklenmeli. Huzur ve barış için de yaşamak isteyen herkesin adresi AK Parti olmalı" diye konuştu.
"BİR DEĞİL, BİNLERCE NEDEN VAR"
Partisinin bu seçimlerde hedeflediği 400 milletvekilini çıkaracağını umut ettiklerini ve çalışmalarını da bu yönde sürdürdüklerini aktaran Bal, "Hedeflenen sayıya ulaşılırsa işte o zaman yeni Anayasa ve Başkanlık sistemi ile birlikte kalıcı barış da gelecek. AK Parti’yi desteklemek için bir değil, binlerce neden var. Tabi ki bunların başında süreç, yeni anayasa ve başkanlık sistemi geliyor. Ama daha çok huzur ve refah, daha güçlü bir ekonomi, yarınlara umutla bakan bir ülke için bu parti desteklenmeli. Yapılan çalışmalar ortada. İnsanların kitap alamadığı için okula gidemediği bir dönemden, kitapların ücretsiz dağıtıldığı bir döneme geldik. AK Parti engelliler, kadınlar, çocuklar ve gençler için de tarihte yapılmamış hizmetlere imza attı. Bu ve daha sayamadığım birçok nedenden dolayı bu partinin desteklenmesi lazım" şeklinde konuştu.