Aydın’da bir süre önce yazar Mesut Mezgit öncülüğünde kurulan Yenifikir Strateji Araştırmaları Merkezi (Yenifikir SAM) 7 Haziran genel seçimlerine saatler kala seçim temennisi yayınladı.
Seçimin kindarlıktan uzak, ülkenin barış ve huzuruna vesile olması dilenilen açıklamada “Demokratik hak olan seçme ve seçilme hakkının kullanımının hürriyeti Anayasal güvence altına alınmıştır. Her ferdin temsil kabiliyetine sahip bir kişiyi meclise gönderme, orada kendini, yaşadığı mahalli ve ilini temsil noktasında en iyisini yapmasını arzuladığı seçimlerin, huzur ve barışa katkı sağlamasını talep etmesi kadar tabii bir sonuç olamaz. Barış ve huzurun istikrarlı bir ortamda tesis edileceği; bütün sosyo-ekonomik şartların bu istikrarı satın alarak geleceklerine yön verdiği günümüz Türkiye’sinde, hangi siyasi parti olursa olsun siyasi istikrarı gözetecek, sağlayacak ve onu, temsil ettiği milletine sunacaktır. Farklılıkları bir çatışma gerekçesi değil Tek Millet şemsiyesinde zenginlik olarak gören bir seçimin varlığı; Aydın özelinde de önem arz etmektedir” denildi.
7 Haziran 2015 seçimlerinin Türkiye için büyük önem arz ettiği belirtilen açıklamada “7 Haziran 2015 Seçimlerinin milletimize, bölgemize ve dünyaya daha fazla katma değer sunacağı bir seçimin politik aktörlerin elini güçlendireceği; ancak, milletine hesap verilebilirliği de esas alacağı bir seçim olacaktır. Kindarlığı öteleyen, McCarthyizm amacını taşımayan bir seçimin mevcudiyeti tek yürek bir millet anlayışını kuvvetlendirecektir. Ancak, hataları kesinleşmiş kişi ve kurumların da hiç vakit geçirilmeden millet adına cezası kesilmesi olmazsa olmazımız olmalıdır. Bu noktada Aydın siyasetine yön veren aktörlerin Aydın adına yeni projeksiyonlara doğru yürüyeceği bir seçim dileğimizi belirtiyor, bütün siyasi parti adaylarımızın Aydınımızı TBMM en iyi şekilde temsil edeceğine inancımızın tam olduğunu ifade ediyoruz. Aydın için bütün siyasi partilerimizin Türkiye’nin bütünlüğünü ilk hedefi sayan bir anlayışın hakim olmasını düşlüyor, 7 Haziran 2015 Seçimlerinin Aydınımıza ve Türkiye’mize hayırlar getirmesini temenni ediyoruz” ifadelerine yer verildi.