Gaziantep’te yalnız yaşayan ve 6 kere ameliyat olan Naciye Dapkın, emekli maaşı üzerinden çektiği kredilerin kesintisi sebebiyle aldığı 100 lira aylıkla geçimini sağlamaya çalışırken, yetkililerden yardım bekliyor.
Kahvelipınar Mahallesi’nde ikamet eden ve kocası 23 yıl önce vefat eden Naciye Dapkın (55), geçirdiği ameliyatlar sonrası çalışamadığı için geçimini sağlamakta güçlük çekiyor. Çocuklarını yalnız başına büyüten ve merhum kocasının sigortası sayesinde maaşa bağlanan Dapkın, kredi kesintisi nedeniyle sadece 100 lira aylık alıyor. Bu para ile geçimini sağlamaya çalışan Naciye Dapkın’ın evi de kentsel dönüşüm nedeniyle yıkılma ihtimaliyle karşı karşıya.
6 kere ameliyat geçirdikten sonra çalışamadığını belirten Dapkın, "Banka kredisi çektim emekli maaşından ödemek amacıyla. Emeklim krediye gidiyor. Emekli maaşından sadece 100 lira kalıyor.100 lira aylık dışında başka hiçbir gelirim yoktur. Bu parayla ne yapayım? Ev mi alayım, yemek mi yiyeyim? Elektrik, suyumu mu ödeyeyim, ne yapayım? Yardım istiyorum sizden, başka durumum yoktur, gelirim yoktur, bakanım yoktur. Çocuklarımın da durumu yok, hepsi kirada, 800 lira aylıkla çalışıyorlar. Oğlumun birisi hasta, birisi ütücülük yapıyor, birisi lokantada bulaşıkçı, bana bakacak durumları yok. 6 sefer ameliyat oldum. Böbreklerimden, safra kesemden, akciğerlerimden, kalbimden ameliyat oldum, bir böbrekle yaşıyorum. Çalışamıyorum, sizlerden yardım bekliyorum" dedi.