Aziz ÖNAL/BİNGÖL, () - BİNGÖL’de Cuma namazının ardından Dörtyol'da toplanan şehit aileleri ve köy korucuları terör örgütü PKK'ya tepki gösterdi. Grup adına konuşan Bingöl Şehit Aileleri Gaziler ve İnsan Hakları Derneği (BİŞHAK) Başkanı Naim Tan, PKK'ya seslenerek "Artık anaları evlatsız, çocukları babasız, gelinleri dul bırakmayın. Bu ülkeyi terkedin gidin, sizden bıktık, sizden usandık. Türkler, Kürtler, Zazalar, Araplar, Çerkezler olarak bizim birbirimizle sorunumuz yok" dedi.
Bingöl’de cuma namazı sonrası Dörtyol Saat Kulesi önünde toplanan şehit aileleri, gaziler, köy korucuları ve vatandaşlar, son dönemlerde PKK’nın artan saldırılarına, yaptıkları basın açıklaması ile tepki gösterdi.
'HAİN ÖRGÜT MENSUPLARINI KINIYORUZ'
Toplanan grup adına basın açıklamasını Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları Derneği (BİŞHAK) Başkanı Naim Tan okudu. Naim Tan, terör örgütü PKK’nın bölgede birçok güvenlik görevlisini şehit ettiğini hatırlatarak şöyle konuştu:
"Son günlerde meydana gelen terör olaylarında 100'den fazla askerimiz, polisimiz, kamu görevlimiz ve sivil vatandaşımız PKK terör örgütü tarafından şehit edilmiş, yüzlerce askerimiz, polisimiz, kamu görevlimiz de yaralanmıştır. Askerimize, polisimize, korucumuza, kamu görevlimize ve sivil vatandaşlarımıza kurşun sıkma gafletinde bulunan hain örgüt mensuplarını bir kez daha lanetliyoruz. Onlara direk veya dolaylı destek verenleri nefretle kınıyoruz." 

FOTOĞRAFLI