Fransa’nın başkenti Paris’e 55 kilometre uzaklıkla bulunan Magnanville bölgesinde terör örgütü DAEŞ’e bağlılığını ilan eden bıçaklı saldırgan dehşeti yaşandı. Yetkililer, bıçaklı bir saldırganın iş çıkışı evine dönen sivil giyimli polis memuruna saldırdığını ve 42 yaşındaki polis memurunu defalarca bıçakladığını söyledi. Polis memurunun aldığı darbeler sonu hayatını kaybettiğini belirten yetkililer, saldırganın daha sonra polis memurunun evine girerek polis memurunun eşini ve oğlunu rehin aldığını aktardı. Olayın ardından saldırganın polisle yaptığı müzakereler sırasında terör örgütü DAEŞ’a bağlı olduğunu söylediği kaydedildi. Müzakerelerin sonuç vermemesi üzerine özel ekipler eve operasyon başlattı. Operasyon sırasında saldırgan öldürülürken, polis memurunun eşinin de saldırgan tarafından öldürüldüğü, oğlunun ise sağ kurtarıldığı öğrenildi. Terör örgütü DAEŞ’e yakın kaynaklar örgüte bağlı bir kişinin saldırıyı gerçekleştirdiğini duyurdu.

Fransa Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Elysee Sarayı’nda yapılacak toplantıda bu konunun da ele alınacağı ifade edilerek, “Bu korkunç olayın nedenleri su yüzüne çıkarılacak” denildi.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Pierre-Henry Brandet, Fransız polisinin elit birimi olan RAID’in baskın düzenlediğini ve saldırganı etkisiz hale getirdiğini kaydetti. Olayda hayatını kaybedenlerin isimleri ise açıklanmadı.