Darbe girişimi sırasında sokağa çıkan vatandaşlardan biri olan  Acıbadem Mahallesi Muhtarı Mete Sertbaş'ı öldüren darbeci Yüzbaşı Mehmet Karabekir, özel harekât polisleri tarafından ölü ele geçirilmişti. Trabzonlu olan Karabekir'in ailesi darbeci oğullarının cenazesini kabul etmeyerek, "Biz aile olarak bunu asla desteklemiyoruz" dedi.

MUHTAR KAN KAYBINDAN ÖLMÜŞTÜ
Muhtar Mete Sertbaş, Türk Telekom binasını ele geçirmek isteyen cuntacı Yüzbaşı Mehmet Karabekir ve yanındaki askerlerin karşısına dikildi. Özel harekât polislerinin Türk Telekom binasının önüne geldiğini gören vatandaşlar, polise destek için caddenin her 2 tarafını da trafiğe kapattı. Tam bu sırada Muhtar Sertbaş, Fetö'cü Yüzbaşı tarafından vurularak şehit edildi. Yüzbaşının engellemesi nedeniyle hastaneye götürülemeyen Mete Sertbaş, kan kaybından yaşamını yitirdi.

Darbenin ardından darbecilerin ''Whatsapp'' konuşmalarında Karabekir'in diğer darbecilere 'Sakın tereddüt etmeyin çakın' yazdığı ifade edilmişti.

"CENAZESİNİ İSTEMİYORUZ"
Darbeci Yüzbaşı Mehmet Karabekir'in kardeşi Murat Karabekir ailelerinden böyle biri çıktığı için büyük üzüntü içinde olduklarını söyledi. Mehmet Karabekir'in cenazesini dahi istemediklerini belirten Murat Karabekir ''Bu yapılan malûm saldırılara bizim de ailemizden katılan bir şerefsiz olmuştur. Bunu değiştirme şansımız ne yazık ki yok. Biz aile olarak bunu asla desteklemiyoruz. Sonuna kadar reddediyoruz. Varsa cenazesini de istemiyoruz. Bütün insanlar gibi biz de bu durumdan üzgünüz'' dedi.

Kaynak: Sabah