Ankara'yı kana bulayan canlı bombanın ablası S.Y. konuştu: Bizim bebek katilleriyle işimiz yok. Türkiye'yi bölemeyecekler. Gerekirse ben de askere giderim.

Ankara Kızılay'da 37 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırıda araçtaki canlı bombanın ablası Sabah'a konuştu. Ankara'da yaşayan evli ve 1 çocuk annesi S.Y., kız kardeşinin böyle bir şey yaptığına hâlâ inanamadıklarını belirterek, "3 yıldır haber alamıyorduk. Okula da gitmiyordu. Başına bir şey gelmiş olabileceğini düşündük. Terör örgütüne katıldığına dair bir haber alsaydık, onu bir şekilde bu bataklıktan, o köpeklerin, adi şerefsizlerin elinden kurtarırdık. Allah onların bin belasını versin. Lanet olsun. Türkiye Cumhuriyeti yıkılmadı, yıkılmayacak" dedi.

PKK'DAN NEFRET EDERDİ

Babasının Tekirdağ'da olduğunu söyleyen 15 yıllık evli S.Y. şöyle konuştu: "Ankara'da yaşıyorum. Patlamanın olduğu yere yakın değildim. Televizyondan bomba patladığını öğrendim. Babam henüz Ankara'ya gelmedi. Ne yapacağımızı şaşırdık. Hâlâ şoktayız. Saldırıda hayatını kaybeden insanlara çok üzüldük. Çok zor bir durum. 6 kardeşiz. S. en küçük ikinci kardeşimdi. Ben kardeşimi bu hale getirenlere lanet ediyorum. PKK'lılarla hiçbir işi olmazdı. Nefret ederdi. Nasıl bu hale geldi hâlâ şoktayız. Kandırdılar. Mahvettiler kardeşimi. O teröristlere Allah fırsat vermesin. İnşallah o bombalar ellerinde patlar. Onların kökü kurusun. Başka anne ve babalar yanmasın. Başka evlatlar böyle olmasın istiyorum. Bizim bebek katilleriyle işimiz yok. Allah askerlerimize, polislerimize güç kuvvet versin. Allah'ın izniyle Türkiye'yi bölemeyecekler. Türkiye Cumhuriyeti bayrağı da hiçbir zaman inmeyecek. Gerekirse ben de, benim gibi kadınlar da askere gideriz. Türkiye ve Türk bayrağı için o teröristlerle çarpışırız. İnşallah emellerine ulaşamayacaklar. Allah askerlerimizi, polislerimizi, vatandaşlarımızı korusun."