Partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, operasyonların bittiği doğu ve güneydoğuda cazibe merkezleri oluşturacaklarını anlatan Başbakan Yıldırım, bu merkezlerde fabrikalar olacağını ve gençlere iş imkanı sunulacağını söyledi.

Teröre mali destek veren belediyelerin hesabının görüleceğini anlatan Yıldırım, “Devletten parayı alacaksınız; yol, park, kanalizasyon yapmak için, bu kaynakları çeşitli yollarla terör örgütüne aktaracaksınız. Yemezler! En kısa sürede verdiği kaynakları millet için kullanmayan bu yerel yöneticilerden bunun hesabını soracağız, burunlarından fitil fitil getireceğiz. Bu konuda düzenleme de Meclis’e gelecek. Yağma yok” dedi.

"OYLARI ONLAR VERMEYECEK"

Yıldırım’ın hedefinde HDP de vardı. HDP’lilerin ABD ve Avrupa’da fink attığını söyleyen Başbakan, “Biz canla başla çalışırken terör destekçisi parti yurt dışında dolaşıp Türkiye’yi şikayet ediyor. Oyları onlar vermeyecek, Türkiye’deki vatandaş verecek. Gel onların önüne çık. Tanışık köyüne giremedin, Sur’a giremedin. Niye? Vatandaş aldatıldığını gördü. Bundan sonra oradaki vatandaşlarımızın geleceğini, hayallerini yıkmaya, istismar etmenize asla müsaade etmeyeceğiz. 79 milyon vatan evladıyla, bayrağımızla, geçmişte de var olduk, bundan sonra da var olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.