Büyükşehir Belediyesi, şehrin merkezi yerlerindeki görüntü kirliliğini sona erdirdi. Cumhuriyet Meydanı'nda başlatılan ve meydana çıkan caddelerde devam eden cephe düzenleme çalışmalarında sona gelindi.

Cumhuriyet Meydanı'nı eski binaları yıkarak Türkiye'nin en büyük meydanlarından biri haline getiren ve bu meydandaki dört medeniyete ait tarihi eserleri açığa çıkaran Büyükşehir Belediyesi, görüntü kirliliğine de el attı ve cephe düzenlemeleriyle bu kirliliği sona erdirdi. Cumhuriyet Meydanı'nda başlayan cephe düzenlemesi çalışmaları Talas Caddesi boyunca Kiçikapı'ya, Park Caddesi boyunca Düvenönü'ne ve Sivas Caddesi boyunca da Büyükşehir Belediyesi kavşağına kadar uzandı. Her üç caddedeki çalışmalar büyük ölçüde tamamlandı. Devam eden iki caddedeki çalışmalar ise kısa süre içinde bitirilecek ve 16 Kasım Cumartesi günü açılışı gerçekleştirilecek.

Yapılan cephe düzenlemeleri ile görüntü kirliliğinin sona erdirilmesi Kayseri halkından da tam not aldı. Cephe düzenlemesi yapılan binalardaki esnaflar ile vatandaşlar yapılan hizmetten dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'ye teşekkür etti.

Cephe düzenlemesi yapılan bir binanın esnaflarından da olan Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Hayrettin Köse, Başkan Mehmet Özhaseki'ye bu hizmetten dolayı teşekkür ederek, "Şehrimizin ve mahallemizin yüzü değişiyor. Bundan esnaf da yararlanacak vatandaş da. Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum" derken konuya ilişkin düşüncelerini ifade eden vatandaşlar da tabela kirliliğinin ortadan kalktığına işaret ederek "Cumhuriyet Meydanı ve ona çıkan caddeler şimdi çok daha güzel. Eskiden tüm binaların yüzeyi farklı farklı tabelalarla doluydu ve çirkin bir görüntü vardı. Şimdi bütün binaların yüzü tek tip oldu ve oldukça hoş bir manzara çıktı karşımıza. Büyükşehir Belediyesi'nin bu çalışması oldukça güzel ve anlamlı" şeklinde konuştu.