Osmanlıspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, ilk maçların her zaman zorlu geçtiğini belirterek Kayserispor’un kanat oyuncusu Biseswar’a önlem almak adına maçta savunmaya daha çok önem verdiklerini söyledi.
Osmanlıspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, 1-1 eşitlikle sona eren Kayserispor maçı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Akçay, ligin ilk maçlarının her zaman zorluğuna dikkat çekerek, “Bugün de futbolun her kurumları için zor bir maçtı. Biz bu zorluğu son saniyede süsleyebilirdik. Ama son saniyede dikkatimizin aşırı derecede topla buluşmuş olması bizi arkadaki alanla ilgili dikkatimizin eksilmesine neden oldu. Ama bu oyuncularımın iştahı açısından ve oyunu koparmak istemeleri açısından son derece önemli. Rakip topla oynarken 4-5 oyuncumuz topa baskı yaparken arkadan golü yedik. Bunun üzerine çalışacağız” değerlendirmesinde bulundu.
“BISESWAR’IN HIZLI VE ETKİLİ OYUNU BİZİ SAVUNMADA BİRAZ DAHA DİKKATLİ OLMAYA İTTİ”
Kanat oyuncularının oyuna katkıları hakkında ise Akçay, “Kenar oyuncuları rakibin kurguladığı taktikle alakalı. Biseswar’ın hızlı ve etkili oyunu bizi savunmada biraz daha dikkatli olmaya itti. Özelikle Hakan ile ilgili taktiksel bir görev vardı. Muhammed ile ilgili yoktu. 68. dakikada Erdal’ın alınması tamamen taktiksel durum. Erdal ondan önceki pozisyonda biraz maçtan koptu. Psikolojik travma bizim oraya önlem almamızı gerektirdi” ifadelerini kullandı.
“ZEKİ BİR ADAMLA UĞRAŞACAĞIZ, SANIYORUM YOL ALACAĞIZ”
Maça sonradan girerek gol atan Mehmet Umut Nayır ile ilgili olarak da Akçay, “Biz kurguyu oynanmadan önce yapıyoruz, siz eleştiriyi oynadıktan sonra yapıyorsunuz. Şu anki mevcut oyuncularımızla oynamak zorundayız. Bana göre her iki oyuncumuz da görevlerini çok iyi yaptı, gerek Serdar gerek Umut. Ülkemizde yüksek santrforla ilgili Battal’ın dışında gelmiş en iyi oyunculardan biri Umut. Teknik heyet olarak çok transfer teklifi olmasına rağmen gitmesine izin vermedik, vermeyeceğiz. Çalışacağız, kazandırabilir miyiz bakacağız. O tamamen ona bağlı. Bizim onunla ilgili niyetlerimiz çok iyi. Umarım o da bu şansını iyi kullanır ve gelişir. Gelişirse iyi bir oyuncu olacak. Ayrıca entelektüel yanı güçlü bir oyuncumuz, hukuk okuyor. Zeki bir adamla uğraşacağız, sanıyorum yol alacağız” diye konuştu.
“KONDİSYONLA İLGİLİ SORUNUMUZ OLMADIĞINI BİLİYORUZ”
Takımın kondisyonu hakkın ise Akçay şu değerlendirmeyi yaptı:
“Takımımızın 90 dakikalık bütün değerleri antrenman değerlerimize yakın değerler. Çok fazla sorunumuz yok. Üçüncü bölgede çok fazla top tutamadığımız için takımın bloklarla ilgili bağlantılarında zaman zaman kopukluklar oluştu. Biz genel anlamda kondisyonla ilgili sorunumuz olmadığını biliyoruz. Takımın fiziksel değerlerini ve ölçümleriyle ilgili yargıları ve değerlendirmeleri biz ancak üç maç sonra yapacağız.”