BİNGÖL'de jandarma birliklerinin düzenlediği operasyon sonucunda 1'i sağ ve 1'i yaralı olmak üzere 2 PKK'lının ele geçirildiği açıklandı.
Bingöl Valiliği, dün gece Yukarı Elmalı Köyü Köçek Köprüsü Mevkii'nde çıkan çatışma ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, 7 Ağustos 2015 cuma günü saat 09.35 sıralarında
Bingöl-Karlıova karayolundaki merkez Ilıcalar Beldesi Çay Mahallesi Mevkii'nde Bingöl Emniyet Müdürlüğü'ne ait araçların geçişi sırasında PKK'lı teröristlerin roketatarlı saldırı düzenlediği hatırlatıldı. Açıklamada, şöyle denildi:
"Bölücü terör örgütü mensuplarını yakalamaya yönelik olarak Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'nca operasyon başlatılmıştır. Başlatılan operasyonlar neticesinde; 10 Ağustos 2015 Pazartesi günü saat 21.45 sularında Ilıcalar Beldesi Yukarı Elmalı Köyü Köçek Köprüsü Mevkii'nde bir grup bölücü terör örgütü mensubunun tespit edilmesi ve 'Teslim ol' çağrısına uymamaları üzerine çatışma çıkmıştır. Çıkan çatışmada 1 bölücü terör örgütü mensubu sağ, 1 bölücü terör örgütü mensubu ise yaralı olarak silahları ile birlikte ele geçirilmiştir."