Faik KAPTAN- Murat ÇAKIR/İSTANBUL,() Bir gün önce bin 399 uçak iniş kalkışıyla rekor kıran Atatürk Havalimanı, dün akşam da bin 403 iniş kalkışla yeni bir rekora imza attı. 24 saat içinde 4 uçakla geçilen yeni rekor sırasında Atatürk Havalimanı terminallerinden 150 bin 148 yolcu geçti.
Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Atatürk Havalimanı Başmüdürlüğü yetkilileri yaz sezonu nedeniyle hava trafik görevlilerinin özverili çalışmalarıyla bu rakamlara ulaştıklarını belirterek, “ Yaklaşık 1,5 ay önce gece gündüz çalışarak 3-5 pistindeki onarımları tamamladık ve 30 metre genişliğinde 2 bin 400 metre uzunluğunda yepyeni bir pistimiz oldu. Bu pist bizim özellikle kargo ve yüklü kalkış yapacak büyük uçaklarımızın kullanabildiği bir pist oldu. Bu pist bize özellikle kalkışlarda büyük zaman kazandırıyor” dediler.
DHMİ yetkilileri bundan sonra yapılacak olası rekorların çok fazla olmayacağını, en fazla 4,5 uçaklık fazlalıkla olabileceğini belirterek, bunun fiziki olarak çok zor olduğunu söylediler.