Atalya’nın Manavgat ilçesinde çöp kamyonlarının giremediği bölgeler ile turizm bölgelerinde hizmet vermek amacıyla uygulamaya konulan "Çöp Taksi"ye, Manavgat Şoförler Odası Başkanı Mahmut Şafak’tan tepki geldi.
Araçlara "Çöp Taksi" adının verilmesinin taksici esnafının imajını zedelediğini ileri süren Şafak, "Türkiye ve dünyada taksinin bir markası var. Ticari taşımacılık yapan insan taşıyan taksiler sarı renktedir. Bunun başka bir izah yolu yoktur. Manavgat Belediyesi tarafından Çöp Taksi adı altında başlatılan uygulama, doğrudan benim taksici esnafıma hakarettir. Yüzlerce taksici esnafımız beni arayarak ‘Biz Çöp Taksiye dönüştük. Bizim sıfatımız bu mu başkanım?’ diyor. Ben taksici esnafımızdan gelen sitemler doğrultusunda konuyu Antalya Şoförler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan’a ilettim. Bunun yasal olup olmadığı, burada bir hata varsa mutlaka bunu yapanlar tarafından düzeltilmesi gerekmektedir" dedi.
Çöp toplama aracının adının "Çöp Taksi" yerine "Hızlı Çöp" ya da "Çöp Servis Aracı" olabileceği önerisinde de bulunan Manavgat Şoförler Odası Başkanı Mahmut Şafak, "Çöp Taksi ismiyle uygulamayı başlatıp, araçları da taksi rengi olan sarıya boyamak yanlış bir uygulamadır. Bu konuda üyelerimizden büyük ölçüde tepki var. Bunun hukuki yollarını araştırıyoruz. Gerekirse uygulamanın iptali için dava açmaya hazırız" diye konuştu.