Muğla’nın Bodrum ilçesinde kavşaklarda kırmızı ışıkta bekleyen araçların yanlarına giderek dilenen yerli ve ithal dilenciler vatandaşları rahatsız ediyor.
Özellikle Heredot (Emniyet), Petrium (Lise), Hastane ve Myndos (Gümbet) kavşaklarındaki uzun araç kuyruklarını tercih eden dilenciler, kırmızı ışık yandığı sürece hızlı adımlarla araçları tek tek dolaşarak dileniyor. Camları kapalı olan araçların camlarına vurarak para isteyen dilencilere bazı vatandaşlar para verirken, bazı vatandaşlarda durumdan rahatsız olarak duruma tepki gösteriyor.
Heredot Kavşağı’nda görüntülenen çocuk dilenci, neden bunu yapıyorsun sorusuna cevap vermezken, nereli olduğu sorusuna ise sessiz ve korkarak ‘Van’ olarak cevap verdi. Ailesini soran muhabire ise yine sessiz ve ürkek şekilde ‘Çalışıyorlar’ olarak cevap veren çocuk, yine korkarak bölgeden uzaklaşıyor. Hemen hemen her gün kavşaklarda dilenen yerli ve ithal dilencilere yönelik emniyet ve zabıta ekipleri, zaman zaman uygulama yapıp ceza işlemi uygulasa da, dilenciler yeniden kavşaklarda dilenmeye devam ediyor.